AIK vill låna tio miljoner av "Den Svarta Massan" för att rädda säsongen

AIK vill låna tio miljoner av “Den Svarta Massan” för att rädda säsongen

För att rädda det allsvenska kontraktet ska AIK värva sig ur krisen.

Klubbens drag är då att ansöka om ett lån på tio miljoner kronor av “Den Svarta Massan”, säger AIK:s tillfällige vd Fredrik Söderberg på klubbens hemsida.

Det är klart att AIK kommer att agera på transfermarknaden i sommar för att ta sig ur rådande kris.

Thomas Berntsen kan nu ges extra medel för att obehindrat förstärka laget.

På klubbens hemsida så meddelas det nu att AIK ansöker om ett lån på tio miljoner kronor från supporterföreningen “Den Svarta Massan”.

– Vi vill ha möjligheten att på kort sikt vara så handlingskraftiga som möjligt. Det handlar givetvis om det kommande transferfönstret, men kan också beröra den sportsliga organisationen eller andra åtgärder som förändrar vårt hittills svaga sportsliga resultat. Vi vill helt enkelt inte behöva välja det ena före det andra, säger AIK Fotbolls tf VD Fredrik Söderberg.

– Vi har idag mottagit en låneansökan från AIK Fotboll som nu styrelsen kommer behandla innan vi inom kort skickar ut förfrågan till våra medlemmar för omröstning om lånet ska beviljas eller ej. Vi är glada över att AIK Fotboll i första hand vänder sig till oss i denna situation och vi är redo att stötta fotbollen om våra medlemmar önskar det. Det är just för dessa situationer vi finns till, säger Mikael Jomer, ordförande i Den Svarta Massan.

– Den 31 mars 2023 redovisade AIK Fotboll AB likvida medel motsvarande 34 miljoner kronor och eget kapital på 99 miljoner kronor. Bolaget har därutöver ett antal större fordringar som förfaller till betalning under det tredje kvartalet kopplade till spelarförsäljningar i tidigare transferfönster. Genom dessa fordringar kommer bolagets likviditet att förstärkas under hösten och ett eventuellt beviljat lån hos Den Svarta Massan kommer att kunna återbetalas i sin helhet under 2023. Ett lån uppgående till 10 miljoner kronor ryms vidare inom de ramar som har fastställts i bolagets finansiella mål och är därför i linje med bolagets finansiella strategi, säger AIK Fotbolls finansdirektör Håkan Strandlund.

TV: Ekwall om AIK:

News Related

OTHER NEWS

Svensk Tinderbedragare granskas i ny dokumentär

Åtta svenska kvinnor berättar hur de lurades av en bedragare på Tinder i en ny dokumentär. Arkivbild. Han beskriver sig själv som en framgångsrik affärsman på Tinder, han bär Rolexklocka ... Read more »

Starka reaktioner efter Ernst Kirschsteigers nya satsning i TV4 – tittarna kräver förändring

Ernst Kirchsteiger är tillbaka i tv-rutan. På tisdagen sändes nya TV4-satsningen ”Hemma med Ernst”. Efteråt var tittarna delade i två läger. Nu blir det mer inspiration och kluriga inredningsdetaljer i ... Read more »

45-årig man försvunnen från sitt hem – polisen går ut med signalement

Google maps, Eda “Polisen söker efter en försvunnen person”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Värmland rapporterar detta: En 45-årig man har försvunnit från sitt hem i Charlottenberg. Mannen ... Read more »

Inte lika stort sug efter bolån

Dämpad efterfrågan på bolån, enligt SCB. Hushållen är inte lika lånebenägna som förra året och väljer främst rörlig ränta när de tecknar nya lån. I augusti hade 75 procent av ... Read more »

Ny krissiffra för KD – ”brutna vallöften”

Ny krissiffra för KD – ”brutna vallöften” Ännu en opinionsmätning visar i dag på ett fallande stöd för Kristdemokraterna. Partiet får 2,6 procent, och är därmed landets minsta riksdagsparti i en ... Read more »

Niklas Wikegårds tokilska mot bilderna i SHL – rasar och sätter ner foten efter helt avgörande beslutet

HV71 fick ett matchstraff – och Modo kunde rycka ifrån och avgöra matchen. Då rasade Niklas Wikegård. – Tyvärr finns det en tendens i hockeyn att man förstärker, rullar och ligger kvar, ... Read more »

Reinfeldt: Vi måste åtminstone diskutera VAR

Reinfeldt: Vi måste åtminstone diskutera VAR Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt tror fortfarande att den tekniska utvecklingen av fotboll, och sport i allmänhet, kommer att fortsätta. Det säger han i ... Read more »

Shinnimin försvarar Pettersson - efter matchstraffet

Shinnimin försvarar Pettersson – efter matchstraffet Jesper Pettersson fick lämna isen efter en tackling mot Jere Innalas huvud.  Då visar Luleås Brendan Shinnimin sitt stöd till Linköpingsbacken.  “Det finns verkligen ... Read more »

Författarna slutar strejka – skådespelarna fortsätter

Strejken bland manusförfattarna i Hollywood är över. Arkivbild. Manusförfattarnas nästan fem månader långa strejk i Hollywood är över. Nu återstår ett avtal för skådespelarna, innan strejken helt kan blåsas av. ... Read more »

Pernilla Wahlgrens stora oro för sonen Theo – tvingad till sjukhus: ”Barnen kommer alltid först”

Ens barn kommer alltid i första hand. Det bevisade den folkkära artisten och programledaren Pernilla Wahlgren under tisdagen när hon egentligen skulle ha medverkat i TV4:s Efter fem – men fick ... Read more »

Misstänkta flickan i chatt: ”Min våldtäktsman är död”

Misstänkta flickan i chatt: ”Min våldtäktsman är död” Dagen efter det misstänkta mordet på en 26-årig man i Hjälstaviken i Enköping kommun skickade den misstänkta 16-åriga flickan ett chattmeddelande till ... Read more »

Pernilla Wahlgren avbryter TV-framträdande: Sonen akut till sjukhuset

Foto: Wikipedia Commons Hon skulle ursprungligen ha gästat programmet tillsammans med sitt “Hybrisgäng” för att diskutera deras kommande turné. Men allt ändrades när hon fick ett samtal om att Theo ... Read more »

Polisen rapporterar om våldtäkt, Uppsala

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Misstänkt våldtäkt.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Uppsala län rapporterar detta: Larm inkommer om misstänkt våldtäkt i Ultuna i Uppsala. Polisen anländer till ... Read more »

Forskare: Vissa hundar har svårare att fatta

En fransk bulldogg försöker få upp en låda för att komma åt en bit korv. Det går oftast dåligt enligt en studie. Den som uppfattar en fransk bulldogg som mer ... Read more »

Expert: Aggressivitet del av gängens marknadsföring

Expert: Aggressivitet del av gängens marknadsföring Tisdagsmorgonens sprängning i Linköping kan vara del av en trend där dåden blir allt mer våldsamma och inte ”bara” skrämsel. Det säger David Sausdal, ... Read more »

Stina Jackson: Jag hör inte hemma någonstans

Den nya romanen har ingen deckarintrig men Stina Jackson tycker inte att hennes författarskap tagit en ny riktning. Svenska Matilda, strax över 20, är på drift i den amerikanska öknen ... Read more »

Här är USA's villkor för fortsatt stöd till Ukraina

Foto: Wikipedia Commons Listan överlämnades av Mike Pyle, biträdande rådgivare till den amerikanska presidenten för nationell säkerhet. Läs också Reformerna är prioriterade för genomförande inom specifika tidsramar: 0-3 månader, 3-6 ... Read more »

Tittarnas raseri mot Erik Videgård – kockens fräcka beteende får alla att se rött: ”Löjligt!”

Erik Videgård är stjärnkocken som syns till många morgnar i Nyhetsmorgon där han tappert visar svenska folket sina bästa tips i köket. Nu har han mötts av kritik efter ett ... Read more »

Noice på stor Sverigeturné

Noice 1980. Arkivbild. Noice släpper nytt album och åker på turné. Bandet, som numera frontas av sångaren Charlie Grönwall, släpper skivan “Gustavsberg” den 29 september och släppet följs av en ... Read more »

Carolas uttalande om Lasse Berghagens kamp på sjukhuset – gripande orden till familjen: ”Kritiskt läge”

TV4 tvingades till en blixtändring i tablån. Lasse Berghagens förinspelade avsnitt sköts upp efter den förre Allsångsledarens kamp på sjukhus. I stället sändes Carola Häggkvists program – och nu väljer ... Read more »

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet

Regeringen håller pressträff om budgetnyhet Bygg- och bostadssektorn är hårt pressad av inflationen, säger finansminister Elisabeth Svantesson (M) i samband med en pressträff om åtgärder för bygg- och bostadssektorn. – ... Read more »

USA:s och Kanadas signal till Kina: Seglade genom omstridda Taiwansundet

Kina hävdar att man kontrollerar Taiwansundet, men i gryningen på lördagsmorgonen seglade ett amerikanskt och ett kanadensiskt fartyg genom det. Besättningen på kanadensiska flottans HMCS Ottawa har i hemlighet förberett ... Read more »

Risk för höjda fastighetsavgifter för många

Det vankas höjda fastighetsavgifter för många när taxeringsvärdena höjs kraftigt. Arkivbild. Ägare till över 2,4 miljoner småhus får snart ett förslag till nytt taxeringsvärde eller en deklaration inför småhustaxeringen 2024, ... Read more »

Person hittad död i skog – misstänkt brott

En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Arkivbild. En person har hittats död i ett skogsområde i Haninge. Polisen utreder om det kan röra sig om mord, ... Read more »

Man hittad död i Skellefteå – polisen utreder mord

Fynd på platsen gör att polisen utreder ett dödsfall i Skellefteå som mord. Arkivbild. En man i 35-årsåldern hittades på söndagskvällen död i Skellefteå. Nu utreds händelsen som mord, vilket ... Read more »

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand

UPPGIFTER: Sepsi försökte värva Simon Strand Simon Strand har varit viktig för Hammarby i år. Nu uppger Expressen att ytterbacken drog till sig intresse från rumänska Sepsi under sommaren.  Hammarby ... Read more »

Centralbankshot lyfter Kinas valuta

Kinas centralbank varnar valutaspekulanter. Arkivbild Kinas centralbank varnar valutahandlare för att spekulera mot landets valuta, yuanen, och sätter en offensiv riktkurs på sin så kallade referensränta. Åtgärden trycker upp landets ... Read more »

Barrymore trotsar strejken – sänder pratshow

Skådespelerskan Drew Barrymore har sadlat om och blivit pratshow-värd. Nu sänds hennes program mitt i den pågående Hollywoodstrejken. Arkivbild. Drew Barrymores pratshow “The Drew Barrymore show” återvänder till rutan mitt ... Read more »

Aquaman and the Lost Kingdom visar upp sig med en kort teaser trailer

Med lite knappt tre månader kvar till release var det många som började bli oroliga. Men under natten lät slutligen DCU och Warner meddela att, jodå, filmen är på väg ... Read more »

Skellefteå: Polisen rapporterar om anträffad död

Envato.com. Bilden är en genrebild. “Under sen söndagskväll påträffas en avliden man i 35-årsåldern på en adress i Skellefteå”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Västerbotten rapporterar detta: Polisen ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự