Jättebesked från H&M

jättebesked från h&m

Foto: Wikipedia Commons

Hennes & Mauritz, mer känt som H&M, förbereder sig för att genomföra betydande prisändringar på sina produkter.

Läs också

Denna förändring är en direkt följd av politiska beslut i Bangladesh, världens näst största klädtillverkare, där regeringen har beslutat att höja de extremt låga lönerna inom klädbranschen.

Bangladesh, som sysselsätter cirka fyra miljoner människor inom klädindustrin, kommer att se en 56-procentig ökning av minimilönen.

H&M, som är en av de största köparna av kläder från Bangladesh, har bekräftat att de kommer att anpassa sina produktpriser för att reflektera dessa löneökningar.

“Löneökningarna ska absorberas i våra produktpriser,” meddelar H&M enligt Bloomberg News.

Denna beslut kommer i ljuset av H&M:s tidigare kritik för att använda sig av arbetare med låga löner och svåra arbetsförhållanden.

Företaget framhåller sitt stöd för rättvisa och konkurrenskraftiga löner i sin produktionskedja och arbetar för att förbättra arbetsförhållandena.

Denna överenskommelse följer efter veckor av dödliga protester i Bangladesh, där tusentals arbetare krävde högre löner.

Klädtillverkare i landet, inklusive Mostafiz Uddin från Denim Expert Ltd, uttryckte initialt oro över att löneökningarna skulle minska deras vinster.

Dessa farhågor har dock avtagit efter H&M:s besked om att absorbera kostnaderna.

Trots prisjusteringarna kommer de nya lönerna i Bangladesh endast att uppgå till cirka 1 190 kronor.

H&M, som har en närvaro i 79 länder och en nettoomsättning på 224 miljarder svenska kronor, driver totalt 4 400 butiker globalt, inklusive varumärken som COS och Monki.

Läs också

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World