Uppgifter: Hamasledaren har besökt gisslan i Gaza

uppgifter: hamasledaren har besökt gisslan i gaza

Uppgifter: Hamasledaren har besökt gisslan i Gaza

Den högt uppsatte Hamasledaren Yahya Sinwar har besökt gisslantagna i Gaza. Det skriver Sky News som hänvisar till israeliska Channel 12, som talat med en av dem som släppts under vapenvilan.

Sky skriver att Sinwar är ledare för Hamas politiska gren i Gaza, och enligt Jerusalem Post var han med och planerade attacken i Israel den 7 oktober. Enligt vittnesmålet ska han ha besökt gisslan i en tunnel i Gaza och sagt på hebreiska att de inte kommer att skadas.

Medlarlandet Qatar har uppgett att vapenvilan förlängs och gäller även för tisdag och onsdag. Då väntas 20 gisslantagna israeler släppas. Israel ska i sin tur ha gått med på att släppa 50 personer – alla kvinnor – som suttit fängslade i landet, skriver Haaretz.

Mohammed Deif leder terrorgruppens militära gren. Han har tidigare pekats ut som hjärnan bakom attacken.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World