H&M-konkurrenten Shein siktar på USA-börsen

h&m-konkurrenten shein siktar på usa-börsen

Den kinesiska klädjätten Shein, en av svenska H&M:s värsta konkurrenter, uppges sikta på börsnotering i USA nästa år. Shein säljer “ultra-fast fashion” på nätet till mycket låga priser och har bara ett fåtal butiker. Arkivbild.

Den kinesiska klädjätten Shein förbereder sig för att försöka bli börsnoterat i USA.

Shein, grundat i Kina men numera registrerat i Singapore, är en av svenska H&M:s största konkurrenter. Tidigare i år stämde H&M Shein i Hongkong för plagiat.

Tre investmentbanker uppges ha anlitats av lågprisbolaget för att bereda vägen för en börsnotering någon gång nästa år. En icke offentliggjord ansökan har gjorts, skriver Bloomberg med hänvisning till en anonym källa.

Blir det börsnotering skulle det i så fall kunna bli en av de större på åratal, bolaget sägs sikta på en värdering på 90 miljarder dollar.

Sheins vapen i konkurrensen med andra klädjättar på marknaden för lågpriser är att sälja sina plagg ännu billigare och ha en mycket snabb omsättning av kollektionerna. Shein kritiseras för att ha dragit slit-och-släng till sin spets, till i praktiken “bär en gång och släng”. Men bolaget är även omstritt för misstankar om att använda tvångsarbete och bomull från provinsen Xinjiang, där Kina anklagas för förtryck av den uiguriska minoriteten.

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World