Ungdomar som utför grova brott har ofta diagnoser

ungdomar som utför grova brott har ofta diagnoser

Ungdomar som utför grova brott har ofta diagnoser

En majoritet av de 26 ungdomar som har dömts för att ha utfört sprängdåd under de senaste fem åren har eller misstänks ha någon form av adhd-diagnos. Det visar en kartläggning från Ekot i Sveriges Radio.

I ett polisförhör säger en pappa att hans son inte kan ha planerat sprängdådet eftersom ”han kan inte ens planera vad han skall ha för kläder”.

Dessutom har nästan alla haft problem i skolan, många har det svårt hemma och en stor del av ungdomarna tar narkotika. Men ”den rödaste tråden av alla” är ändå alla obehandlade diagnoser, enligt advokaten Arvid Danielsson som representerat många av ungdomarna.

– I problemen så ligger ju också lösningen, och då måste man ju se problemet för att kunna åtgärda problemet, säger han.

Relaterade länkar:

News Related

OTHER NEWS

NHL-kaoset: Alla utespelare på isen visades ut

Ett stort slagsmål bröt ut i matchen mellan Ottawa och Florida. Det blev rejält stökigt i NHL-matchen mellan Ottawa Senators och Florida Panthers – med bland annat ett storslagsmål och ... Read more »

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll

Ny Avatar: Frontiers of Pandora-video visar bonusinnehåll Vi rekommenderar generellt inte att man förhandsbokar spel eftersom det är att köpa grisen i säcken, men om det är något du ändå ... Read more »

Five Nights at Freddy's är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin

Five Nights at Freddy’s är Blumhouse mest inkomstbringande film någonsin Blumhouse Productions har under många år varit en av branschens mest dominanta krafter inom skräckfilm med flera tungviktare under bältet. ... Read more »

Kontrovers kring nya lönekrav för arbetskraftsinvandrare: Misstänkta fuskkontrakt och utvisningshot

Foto: Shutterstock Från och med november har minimilönen för arbetskraftsinvandrare höjts från 13 000 kronor till 27 360 kronor i månaden. Läs också Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) betonade tidigare ... Read more »

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande”

COP28-värden bryter mot egna gasförbudet: ”Oroande” I gulfstaten Förenade arabemiraten, som står som värd för klimatmötet COP28, används tekniken gasfackling trots att den varit förbjuden i 20 år. BBC skriver ... Read more »

Sergej Lavrov ger löfte till Sverige efter USA:s varningar om Rysslands planer

Foto: Wikipedia Commons Austin varnade för att en rysk seger i Ukraina kan leda till ytterligare aggressiva åtgärder mot andra europeiska länder, inklusive de baltiska staterna och Polen. Läs också ... Read more »

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen

IF Metall: Teslas motstånd hotar den svenska modellen Teslas motstånd mot kollektivavtal kan inspirera andra bolag att gå samma väg och på sikt hota den svenska modellen. Det säger IF ... Read more »
Top List in the World