BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
© biltorvet.dk

BMW har ikke helt de gamle dyder. Nu præsenterer de XM Concept – en hidsig hybrid med 750 hestekræfter, som skal fejre M-afdelingens 50-års fødselsdag.

BMW har løftet sløret for en ny, og ganske vild model. XM Concept er en smagsprøve på den nye model, som udelukkende vil blive solgt som M-model. Den introduceres nemlig i anledning af 50-året for introduktionen af BMW’s første og eneste dedikerede M-Model, M1.

Hvis djævlen var familiefar – BMW X3 M

XM bliver altså også en dedikeret M-model, og det kræver noget af et kraftværk. XM bliver første M-model, som blander strøm og benzin, så du får en benzin-slubrende V8’er i kombination med en elmotor, som til sammen leverer 750 hestekræfter og 1.000 Nm. Samtidig skulle den store SUV være i stand til at køre op til 80 kilometer på strøm.

Brud med traditionerne

Det er måske sigende, at BMW hverken oplyser, hvor hurtigt XM runder 100 km/t, eller hvilke besværgelser de har brugt for at kunne få den store bil til at køre hurtigst rundt om hjørner. I stedet er der rigtig meget snak om, hvordan bilen ser ud, og hvordan bagsædet er indrettet.

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
© biltorvet.dk

Over 600 kilometer rækkevidde – her er priserne på BMW’s elektriske SUV iX

Og lad os bare starte med elefanten i rummet – for de klassiske BMW-nyrer er blevet gigantiske. Intet mindre. De fylder nu vitterligt halvdelen af fronten. Selve bilen er en stor SUV, og det gør designet ikke noget for at skjule, alene fælgene måler 23 tommer. Det er nærmest klassisk futuristisk med en endeløs række af skarpe kanter, der får bilen til at kigge frem i stedet for at være tilbageskuende. Det er ikke umiddelbart en bil, man vil beskylde for at være klassisk smuk.

Velkommen på bagsædet

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
© biltorvet.dk

Alene det, at BMW’s anden specifikke M-Model er en SUV, er i sig selv modsigende for M-programmets kerneværdier. Noget tyder på, at sport og dynamiske køreegenskaber for en gangs skyld ikke er prioriteret højest, forklarer Domagoj Dukec, der er chef for BMW Design.

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
© biltorvet.dk

Ny vin på gamle flasker – BMW iX3

Designet af BMW Concept XM er et ekstravagant statement fra BMW M, som rammer lige i hjertet af luksussegmentet. Konceptet har en unik identitet og inkarnerer en udtryksfuld livsstil, som ingen anden model i BMW-familien.

Bagsædet er indrettet som en lounge, og selvom det er udformet som ét bænkesæde, så er der dybe udskæringer, der skulle holde passagerne fast, når de 750 heste slippes fri. Selve betrækket er i fløjl, og ifølge BMW som en sofa. Gulvtæppet ser lige så dyrt ud, og film på ruderne understreger, at BMW forventer, at bilen skal tiltale de rige og berømte, som gerne vil have fred fra pøblen.

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
© biltorvet.dk

Her er den nye BMW M3 – med 510 hk og bæver-gebis

Foran, bag rattet, hvor en M-bil traditionelt nydes bedst, sidder man i lækkert, brunt læder, mens det meste af instrumentbordet er dækket af kulfiber med kobber vævet ind. Bag rattet finder vi en stor, buet skærm, som både klarer tjansen som instrumentbord og multimediesystem.

Den nye M-model skal produceres på BMW’s fabrik i USA, hvor BMW også forventer, modellen vil få størst succes. Selve produktionen starter i slutningen 2022, og til den tid kender vi mere om eventuelle priser.

BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde
BMW præsenterer vanvittig SUV – den kraftigste M-bil nogensinde

News Related

OTHER NEWS

Spansk anklager undersøger Barcelonas tidligere ledelse

Den tidligere ledelse i FC Barcelona med præsident Josep Maria Bartomeu i spidsen bliver undersøgt af den spanske statsanklager. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Det sker, efter at den nuværende ledelse ... Read more »

Minister om overvågning: EU-Domstolen er på forbrydernes side

EU-Domstolen er “aktivistisk” og “politisk”, og i spørgsmålet om overvågning af borgernes teledata står den på forbrydernes side. Det sagde justitsminister Nick Hækkerup (S) torsdag på et samråd på Christiansborg, ... Read more »

Andrea Rudolph med vigtig opfordring et år efter kræftdiagnose: ‘Hold øje med din krop'

I februar 2021 fik Andrea Rudolph en besked, der ændrede hele hendes liv. Efter hun fandt en knude i sin venstre armhule, gik det hele stærkt, og hun fik konstateret ... Read more »

Father and son guilty of BMW crush murder

© PA Archive John Avers (Met Police/PA) – PA Archive A father and son have been found guilty of running over and killing a former businessman in a row over ... Read more »

Dobbelt smitterekord: Indlagte med corona topper igen

Der blev sat to nye rekorder med fredags smittetal fra Statens Serum Institut (SSI). Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, hvilket er en ny top oven ... Read more »

Politiet: Kvinde blev voldtaget gennem næsten tre måneder

Fra 1. november og frem til 27. januar blev en kvinde dagligt udsat for voldtægter af en mand, der desuden var voldelig og spærrede hende inde. Disse sigtelser er en ... Read more »

Tiltalt for at bestikke politichef: Jeg var pengene værd

Der var gode penge at tjene som konsulent for Rigspolitiet over nogle år fra 2011 til 2015. Faktisk mange millioner som følge af en ny organisering og en lang række ... Read more »

21-årig mand dømt - kvalte kvinde på psykiatrisk hospital

© Simon Læssøe/Scanpix En 21-årig mand erkendte torsdag i Retten i Nykøbing Falster, at han i februar sidste år dræbte den 39-årige Stine Kitt Jørgensen. (Arkivfoto) En 21-årig mand skal ... Read more »

Juraprofessorer: Skjulte klimatal er brud på ministeransvarsloven

© Claus Bech Juraprofessorer: Skjulte klimatal er brud på ministeransvarsloven Det er et direkte brud på ministeransvarsloven, hvis oppositionspartierne har ret i, at transportministeren under forhandlingerne om infrastrukturpakkens oplyste, at ... Read more »

Siden omikrons indtog er over en million blevet smittet

© Henning Bagger/Scanpix De seneste to måneder er 1,16 millioner personer i Danmark blevet testet positive for coronavirus. (Arkivfoto) Siden omikronvarianten gjorde sit indtog i Danmark 28. november sidste år, ... Read more »

Minister bekræfter: Holdt klimatal hemmelige for politikere og borgere

© Lars Refn Infratrukturkommissionens forslag om nye vejbyggerier er baseret på en oliepris på 55 dollar pr. tønde. Hvis prisen runder 200, som investeringsbanken Goldman Sachs forudser, forsvinder næsten hver ... Read more »

BMW: Aus für den Stromer i3

Es war eines der ersten E-Autos von BMW, nun läuft im Juni in Leipzig die Produktion für den i3 aus. Der Kompaktwagen startete als Ladenhüter – und zeigte doch einen ... Read more »

Christian Degn med i stort TV 2-eksperiment: Mistede sexlysten

Tv-værten oplevede en ubehagelig bivirkning ved at være med i eksperimentet, som har fokus på sammenhængen mellem kost og helbred. Der er mange ting, der kører på skinner for tiden ... Read more »

To coronaramte spaniere ude mod Danmark

© Vladimir Simicek/AFP Ferran Sole spiller ikke, når Spanien fredag møder Danmark i EM-semifinalen. Højrefløjen Ferrán Solé og reservemålmanden Sergey Hernández misser fredagens EM-semifinale mod Danmark. Det Spanske Håndboldforbund oplyser, ... Read more »

Her er elbilerne med længst rækkevidde om vinteren

© biltorvet.dk Elbiler og kulde kan være en kedelig kombination, men her har vi samlet de elbiler, der har den højeste rækkevidde om vinteren – og der er håb. Højdespringeren ... Read more »

Minister bekræfter: Skjulte klimatal for politikere og borgere

Read more »

Kronprinsesse Mary dykker ned i DR's arkiver

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix De temaer, som klippene og samtalen i portrætprogrammet “Mary 50 år – Man kan kun være sig selv” især dvæler ved, er mødet med kronprins Frederik ... Read more »

Bramsen efter møde: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Forsvarsminister Trine Bramsen (S) og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) efter samråd i udenrigsudvalget på Christiansborg. Det er måske ikke kun danske specialstyrker, der trækkes ud af ... Read more »

Banebrydende elbil får dødsstødet

© Leveret af FDM Produktionen af BMW i3 stopper i sommeren 2022. En af de mest unikke og langlivede elbiler går på pension. Fremstillingen af BMW i3 stopper til sommer. ... Read more »

FDM med i nyt videncenter - skal forbedre lademuligheder

© Leveret af FDM Ladestander Kommuner, der ønsker bedre og flere lademuligheder, kan nu få en hjælpende hånd hos et nyoprettet videncenter for ladeinfrastruktur. Den nuværende kommunalfuldmagt og kommende AFI-lov, ... Read more »

Endnu en smitterekord - 53.655 smittede på 24 timer

Det seneste døgn er der konstateret 53.655 smittetilfælde med corona, oplyser SSI. Antallet af indlagte stiger med 12 til 967. Yderligere 26 er døde med corona. Read more »

Minister vil tvinge mediebranche til at sikre arbejdsforhold

© Olafur Steinar Gestsson/Scanpix Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) åbner en lille smule for, hvad regeringen ønsker sig af et kommende medieforlig. Et krav om ordentlige arbejds- og lønforhold er en ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation accepterer bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Afpressere brændte bygning til 25 millioner kroner ned

I en sag om flere tilfælde af grov afpresning mod en virksomhedsejer og mod ejerne af en kiosk i Ikast har Retten i Herning fredag idømt tre mænd fængsel. Desuden ... Read more »

VÍDEO: ¡Brutal! Así suena este BMW M3 haciendo drift con escapes tuneados

VÍDEO: ¡Brutal! Así suena este BMW M3 haciendo drift con escapes tuneados ¡Menuda barbaridad! Así suena este BMW M3 haciendo drift con escapes tuneados, un vídeo que conseguirá ponerte los ... Read more »

24-årig dødsbillist idømt knap fire års fængsel

Fængsel i tre år og ni måneder. Det er straffen til 24-årige Jakob Dominik Breinholt, som kørte en 19-årig kvinde ihjel en sommernat i 2021. Det har Københavns Byret fredag ... Read more »

Ophidset russer overlever nedbrud på vej mod finalen

© Michael Errey/AFP Daniil Medvedev var tydeligt irriteret over, at dommeren tillod Stefanos Tsitsipas’ far at råbe ind på banen. (Arkivfoto). Den russiske tennisspiller Daniil Medvedev er for andet år ... Read more »

Rigspolitichef: Vi væltede ikke ud og aflivede mink uden lovgrundlag

© Martin Sylvest/Scanpix Rigspolitichef Thorkild Fogde har fredag afgivet sin forklaring for Minkkommissionen. Dansk politiet har i forbindelse med aflivningen af mink fået en urimelig anklage hængende over hovedet. Det ... Read more »

Bramsen: Flere lande kan følge Danmark ud af Mali

Det er måske ikke kun danske soldater, der trækkes ud af Mali. I løbet af de næste 14 dage vil de øvrige lande, som bidrager til at bekæmpe terrorisme i ... Read more »

Tysk sportsleder frygter coronatest-snyderi til vinter-OL

© Peter Kneffel/Scanpix Michael Hölz tvivler på, at konkurrencerne ved vinter-OL i Beijing vil foregå på fair vis. (Arkivfoto). Flere deltagere ved det forestående vinter-OL risikerer at blive manipuleret ud ... Read more »

Plataformas modulares: ¿cuáles son las principales en el mundo?

© Motor1.com España Plataformas Una misma puede ser utilizada por varios vehículos dentro de una marca o del grupo. Hace unos años, los fabricantes encontraron una buena receta para ahorrar ... Read more »

Badehotellet-stjerner deler hemmeligheder fra settet

© Ida Marie Odgaard/Scanpix Amalie Dollerup har spillet Amanda i “Badehotellet” i otte sæsoner. Den 7. februar får niende sæson af publikumssuccesen premiere på TV 2. © Ida Marie Odgaard/Scanpix ... Read more »

Trist nyt: Kong Harald er sygemeldt

I dag kom nyheden om, at kong Harald er sygemeldt de næste par dage som følge af forkølelsessymptomer. Nyheden kommer dagen efter, at kongen havde audiens hos den norske politiker ... Read more »

Helikopter og hunde bruges for at finde ung mand

Med en helikopter og hunde forsøger politiet fredag at finde en 19-årig mand fra Skagen. Det oplyser Nordjyllands Politi kort før middag. Han blev meldt savnet tidligt torsdag aften. Familien ... Read more »

Anklager borer i tiltalt politichefs kurser og kuglepenne-køb

I en lille retssal med kort afstand mellem bordene og stole til tilhørere langs væggen er fokus endnu en gang rettet mod Bettina Jensen. Hun var tidligere afdelingschef i Rigspolitiet ... Read more »

Tiltalt for ulovlig sæddonation ventes at acceptere bøde

© Ida Marie Odgaard/Scanpix En 54-årig mand leverede sæd til kvinder uden tilladelse. Det skete blandt andet via en hjemmeside. (Arkivfoto) En 54-årig mand, der er tiltalt for at have ... Read more »

Beredskabet har forberedt mandskab og materialer inden storm

En storm, der har fået navnet Malik, ankommer til Danmark i weekenden og kan give vindstød af orkanstyrke i dele af landet. Skulle det medføre forhøjet vandstand, væltede træer eller ... Read more »

Burt Reynolds Pontiac Firebird fra Smokey and the Bandit kan nu blive din

Read more »

Klimaminister fejer blåt krav om afgiftslettelser af bordet

Efter fredagens forhandlinger om hjælp til de danskere, som lige nu er ramt af høje varmeregninger, har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) ifølge ham selv en god og ... Read more »

OVERBLIK: Staten har haft fingre i forfatters dagbøger i 40 år

© Nils Rosenvold/Scanpix I 1981 blev forfatteren Arne Herløv Petersen mistænkt for at have bistået Sovjetunionen på strafbar vis. Der blev dog aldrig rejst en straffesag mod forfatteren. (Arkivfoto) 40 ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic