Lodsejere går i retten: Ønsker fredning af Stevns Klint fjernet

© Mads Claus Rasmussen/Scanpix Stevns Klints fredning er ikke nødvendig, mener lodsejere, der nu vil have den omgjort. (Arkivfoto)

55 lodsejere stævner Miljø- og Fødevareklagenævnet i en civil retssag ved Retten i Roskilde.

Det sker, efter de har søgt om og fået fri proces af Procesbevillingsnævnet.

Lodsejerne vil have klagenævnets fredningsafgørelse om Stevns Klint omgjort og kendt ugyldig.

Det skriver det sjællandske medie sn.dk.

Advokat Håkun Djurhuus har på vegne af lodsejerne nu stævnet nævnet.

– Jeg mener, lodsejerne har en rigtig god sag. Og det kan man jo også konkludere, at Procesbevillingsnævnet synes, da de mener, at sagen har så principiel værdi, at de har givet lodsejerne fri proces til at føre sagen ved de almindelige domstole.

– Det ville de ikke have gjort, hvis der ikke var en stor sandsynlighed for, at lodsejerne vinder sagen. Det er jo offentlige midler, sagen nu skal føres for, siger Håkun Djurhuus til sn.dk.

Ligesom sine klienter mener advokaten, at fredningen ikke har været nødvendig og at hele forløbet har været meget atypisk. Især, hvis man kigger helt tilbage til den første afgørelse fra 2004, som endte med, at en fredning blev afvist af det daværende Naturklagenævn.

Håkun Djurhuus siger videre, at “det er en krænkelse af den private ejendomsret, når man på denne måde vil ekspropriere lodsejernes ejendom”.

Inden 24. september skal sagsøgte have givet skriftligt genmæle ved byretten i Roskilde.

Stevns Klint blev en del af Unescos verdensarvsliste i 2014. Siden blev området fredet i 2021.

Fredningen giver “de bedste forudsætninger for at beskytte området og sikre en bæredygtig udvikling”, lyder det på Stevns Kommunes hjemmeside om fredningen.

/ritzau/

Internet Explorer Channel Network
News Related

OTHER NEWS

FAKTA: Træn din trailerkørsel

© gabort71/Getty * Det er en vanskelig opgave at køre med trailer, hvis man ikke har rutinen. * Betragt dig selv som en lastbilchauffør i den forstand, at du kører ... Read more »

Kroatien ser ekstremt behov for hegn ved EU's ydre grænser

© Johanna Geron/Reuters Belgiens premierminister, Alexander De Croo, mener, at solidaritet er vejen frem i håndteringen af stigende pres på EU’s ydre grænser. Der er brug for solidaritet i EU ... Read more »

Joe Biden slår fast: Vi er klar til at forsvare Taiwan

© Evan Vucci/Scanpix USA’s præsident, Joe Biden, blev spurgt ind til en række forskellige emner under et tv-interview med CNN torsdag. USA er klar til at forsvare Taiwan, hvis den ... Read more »

Flere ulykker med trailer: Forebyg ulykkerne allerede på p-pladsen

Mange laster traileren forkert, og det skaber kludder i tyngdepunktet. Vægten skal fordeles jævnt, og hvis det ikke er muligt, skal et tungt objekt placeres oven på akslerne og hjulene ... Read more »

10 af de mest inspirerende landskabsfotografer på Instagram

På Instagram ligger der mange millioner billeder taget af dygtige og dedikerede fotografer. Vi har fundet de 10 mest inspirerende landskabsfotografer. Se, om du er enig her. © Leveret af ... Read more »

Få styr på programhjulet i dit kamera

Det mest iøjnefaldende indstillingshjul på kameraet er programhjulet, som sidder øverst på kameraet. Dette hjul dikterer ganske enkelt, hvordan kameraet skal opføre sig. Her kan du læse, hvor du bruger ... Read more »

Danske Bank gør det dyrere at have opsparinger stående

© Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters Danske Bank sænker renten på indlån for sine kunder i Danmark som følge af, at Nationalbanken nedsatte rentesatserne 1. oktober. (Arkivfoto) Den seneste tid har flere banker ... Read more »

Rekordmange danskere booker overnatninger i feriehuse

Indtil videre har 2021 budt på den ene rekord efter den anden for antallet af danske gæster i udlejede feriehuse. September er ingen undtagelse, hvor der også er sat rekord. ... Read more »

Vild med dans-stjerne: Jeg har taget min krop tilbage

© Martin Sylvest/Scanpix I juli oplyste Michelle Kristensen på sin Instagram-profil, at hun og kæresten Pernille Wass havde været i fertilitetsbehandling siden sidste vinter, men at drømmen om at give ... Read more »

Sydkorea affyrer landets første rumraket med blandet succes

© Yonhap News Agency/Reuters Den 47,2 meter lange rumraket “Nuri” blev torsdag sendt af sted fra Sydkoreas sydkyst. Det blev en blandet fornøjelse, da Sydkorea torsdag affyrede sin første rumraket ... Read more »

Lørdag vender solen tilbage til efterårsferien

© Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/Scanpix Ifølge vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil der for de fleste komme “masser af sol” lørdag. (Arkivfoto). Den sidste hverdag i efterårsferien vil til ... Read more »

Mourinho påtager sig fuldt ansvar efter afklapsning i Norge

© Ntb/Reuters Seks gange måtte José Mourinho (tv.) se Bodø/Glimt juble over en scoring. Bodø/Glimt viste ingen nåde, da den italienske storklub Roma var på visit i Conference League torsdag ... Read more »

Tauson bliver overdynget med hadbeskeder efter nederlag

© Jerry Lai/Scanpix Clara Tauson blev bombarderet med hadbeskeder efter sit nederlag torsdag. (Arkivfoto) Humøret var ikke i top hos Clara Tauson efter torsdagens nederlag til Saisai Zheng, og det ... Read more »

Berlusconi frikendt i retssag om bestikkelse af vidne

© Flavio Lo Scalzo/Reuters Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi blev torsdag frikendt i en sag, hvor han var tiltalt for at have bestukket et vidne i 2013 i en ... Read more »

Melbourne er genåbnet efter verdens længste nedlukning

© William West/AFP/Ritzau Scanpix/AFP Genåbningen i den australske storby Melbourne blev blandt andet fejret på en af byens barer. © Sandra Sanders/Reuters/Ritzau Scanpix/Reuters Melbourne har haft næsten ni måneder – ... Read more »

WHO: Corona har kostet verdens sundhedsarbejdere dyrt

© Inquam Photos/Reuters Op mod 180.000 af verdens sundhedsarbejdere kan være døde med covid-19 fra januar 2020 frem til maj i år. Det siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Mellem 80.000 og 180.000 ... Read more »

Storbritannien har højeste smittetal siden midten af juli

© Ulf Mauder/Scanpix Gadefejere spreder desinfektion mod covid-19 i Moskva, som nu igen lukkes ned på grund af tiltagende smitte. En ny EU-rapport kritiserer torsdag Rusland for “systematisk misinformation” omkring ... Read more »

Ligdele fundet i Florida tilhører mistænkt forlovet i drabssag

© Florida Police/Reuters Både 22-årige Gabby Petito og 23-årige Brian Laundrie er nu bekræftet døde. (Arkivfoto) Ligdele, som onsdag blev fundet i vildmarken i den amerikanske delstat Florida, stammer som ... Read more »

Tænketank vil omlægge SU på kandidatuddannelser til lån

© Sarah Christine Nørgaard/Scanpix Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mener, at SU’en på kandidatuddannelser skal omlægges til lån, der kan være rentefrie. (Arkivfoto). Står det til tænketanken Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE-rådet) skal studerende på ... Read more »

EU-lande må selv tage sig af høje energipriser

© Olivier Matthys/Scanpix EU-præsident Charles Michel og stats- og regeringscheferne holdt pause i diskussionerne om energipriser, da de skulle stille op til det såkaldte familiefoto. Sent torsdag aften efter mange ... Read more »

Haitiansk bandeleder truer med at dræbe bortførte amerikanere

© Matias Delacroix/Scanpix På billedet her ses Christian Aid Ministries’ hovedkvarter i Titanyen i Haiti torsdag. 17 missionærer fra foreningen har været bortført siden lørdag. I en video lagt på ... Read more »

Bandemedlemmer dræber turister i skudveksling i Mexico

© Jair Cabrera Torres/Scanpix Siden 2006 har flere end 300.000 mennesker mistet livet i den mexicanske narkokrig. (Arkivfoto) En skudveksling mellem formodede bandemedlemmer har efterladt to udenlandske kvinder døde på ... Read more »

Bramsen: Der har været spekulationer om danskledet mission

© Kenzo Tribouillard/AFP – Det er ikke nogen hemmelighed, at USA ikke ønsker det samme engagement i Mellemøsten som tidligere. Men der blev givet håndslag på det, og der var ... Read more »

Svenske medier: Kendt rapper dræbt af skud i Stockholm

En kendt musiker er ifølge flere svenske medier blevet dræbt af skud sent torsdag aften i Stockholm. Politiet har ikke bekræftet oplysningen, som medierne har fra flere kilder, skriver nyhedsbureauet ... Read more »

Kommuner kritiseres for svigtende tilsyn med Forsvarets forurening

De tre kommuner, der har miljøtilsynet med PFAS-forureningerne på Forsvarets flyvestationer, har fejlet. Det mener miljøordførere for Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten. Det skriver Avisen Danmark og Radio4. – Det ... Read more »

FCK halter før Brøndby-møde: Thorup er slet ikke nervøs

© Liselotte Sabroe/Scanpix Peter Ankersen og FC København er inde i en dårlig periode før derbyet mod Brøndby. Tre kampe i træk uden sejr, skader til nøglespillere og en bænk, ... Read more »

79 grønlandske isbjørne er dræbt i nødværge siden 2007

© Nick Cobbing/AFP I Grønland må man kun dræbe isbjørne i nødværge. Det er sket 79 gange siden 2007. (Arkivfoto) Siden 2007 er 79 isbjørne i Grønland blevet dræbt i ... Read more »

Kongresmedlemmer vil have Trumps eksrådgiver dømt for foragt

© Andrew Kelly/Reuters Efter en afstemning i Repræsentanternes Hus torsdag lokal tid er Steve Bannon et skridt nærmere at blive sigtet for at have udvist foragt for Kongressen. (Arkivfoto) Repræsentanternes ... Read more »

Svær exit fra Afghanistan får lande til at foreslå EU-styrke

© Kenzo Tribouillard/AFP Den tyske forsvarsminister, Annegret-Kramp Karrenbauer, præsenterede torsdag sammen med fire andre EU-lande et initiativ om hurtigtudrykkende styrker i EU. Begrundelsen er blandt andet de “seneste begivenheder i ... Read more »

26-årig mand fra Struer har mistet livet i soloulykke

En 26-årig mand fra Struer har natten til fredag mistet livet i en soloulykke nær Vinderup. Det oplyser vagtchef Lars Even fra Midt- og Vestjyllands Politi fredag morgen. – Det ... Read more »

Kvinde dræbt af skud fra filmstjerne under indspilning i USA

© Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix/AFP Sherifkontoret i Santa Fe bekræfter ifølge det amerikanske medie TMZ, at det var skuespilleren Alec Baldwin, der under en filmindspilning torsdag affyrede en rekvisit-pistol med tragiske ... Read more »

Nu starter kampen om de bedste lygtepæle til valgplakaterne

© Henning Bagger/Scanpix Her sættes der plakater op i de eftertragtede lygtepæle ved torvepladsen i Aalborgs midtby ved kommunalvalget i 2017. De kan måske virke lidt gammeldags her i 2021, ... Read more »

Kvinde dræbt af revolverskud under filmindspilning i USA

En kvinde er død, efter at hun blev skudt under indspilningen til en ny film, som Hollywood-stjernen Alec Baldwin medvirker i. – To mennesker blev skudt under indspilningen af en ... Read more »

Brøndby-angriber: Skarpheden manglede

Brøndby havde flere muligheder for at score mod Rangers i Europe League-kampen torsdag i Glasgow, men selv de største chancer formåede det danske hold ikke at udnytte. Det erkender angriber ... Read more »

Appelsinkast knuser forrude på bil på motortrafikvej

Torsdag aften blev der kastet med appelsiner fra en bil i Helsinge samt på en motortrafikvej. Det oplyser vagtchef ved Nordsjællands Politi Jakob Tofte. En forrude blev knust på en ... Read more »

Dronning Elizabeth tilbragte en nat på hospitalet

Storbritanniens dronning Elizabeth tilbragte en nat på hospitalet fra onsdag til torsdag, hvor hun gennemgik en række undersøgelser. Den 95-årige dronning vendte hjem til Windsor Castle ved middagstid torsdag og ... Read more »

Landstræner hylder ærgerrig målsluger efter rekord

© Bo Amstrup/Scanpix Landsholdsangriberen Signe Bruun var umulig at overse i Danmarks 8-0-sejr over Bosnien. Efter knap 60 minutter kunne Signe Bruun notere sig for fem mål og rekorden for ... Read more »

FCM-træner: Avancement kræver tre sejre i de sidste kampe

© Henning Bagger/Scanpix FC Midtjylland har blot to point efter de første tre kampe i Europa League-gruppespillet. FC Midtjylland gik ind i Europa Leagues gruppespil med en målsætning om at ... Read more »

Rødt kort kostede mest blandt FCK's mange fejl

© Liselotte Sabroe/Scanpix Jess Thorup ærgrer sig over mange fejl i kampen mod Paok. FC København måtte torsdag aften spille 10 mand mod 11 i mere end 80 minutter, og ... Read more »

Bo Henriksen føler sig ramt af uheld i europæiske kampe

© Henning Bagger/Scanpix Bo Henriksen måtte se sig hold spille uafgjort med Røde Stjerne torsdag. Halvvejs i Europa Leagues gruppespil har FC Midtjylland blot hentet to point i tre kampe. ... Read more »
On free-english-test.com you will find lots of free English exam practice materials to help you improve your English skills: grammar, listening, reading, writing, ielts, toeic