Video: Kæmpe bølger ødelægger kysterne i Ukraine og Rusland

video: kæmpe bølger ødelægger kysterne i ukraine og rusland

Video: Kæmpe bølger ødelægger kysterne i Ukraine og Rusland. Foto og video: Gengivelse Telegram t.me/Disaster_News

Ukraine, det sydlige Rusland og det nordlige Grækenland blev særligt ramt af stormen Bettina, betragtet som århundredets storm i Sortehavet

+ Klik her for at se videoen

Mindst fire dødsfald og over et dusin skader er blevet rapporteret langs den russiske Sortehavskyst, nær den græske ø Lesbos og i Ukraine, på grund af en kraftig storm, der producerede stærke vinde, kraftig regn, høje bølger og tungt snefald i hele regionen fra weekenden til mandag.

Tre mennesker døde mandag – en i Sotji, Rusland, en på Krim-halvøen og en anden ombord på et skib i Kerchstrædet – ifølge Reuters. Nyhedsbureauet rapporterede også om evakuering af over 350 personer og næsten 2 millioner mennesker uden strøm i det sydlige Rusland, det russisk-kontrollerede Krim og i Ukraine.

Da stormen trådte ind i Sortehavet søndag, faldt dens tryk til 968 millibar – hvilket er sammenligneligt med en kategori 2 eller 3 orkan. Dens tryk faldt med omkring 20 millibar fra dagen før, næsten opfyldende de meteorologiske kriterier for en “bombe-cyklon“, hvilket er et fald på 24 millibar over 24 timer. Normalt, jo lavere trykket er, desto stærkere er stormen.

“Vi har aldrig set så store bølger før,” sagde lokale beboere til medierne, idet de hævdede, at de var op til 12 meter høje.

Borgmesteren i Kassandra, Anastasia Halkia, anmodede om en erklæring af undtagelsestilstand, da det dårlige vejr forårsagede enorme skader i forskellige områder langs kystfronten. “Bølgerne nåede op til 20 meter fra kysten,” tilføjede hun.

Halkia understregede, at der var store skader, som skulle repareres omgående, især da området besøges af tusindvis af besøgende hvert år. Staten reagerer øjeblikkeligt for at yde den nødvendige finansiering til reparation af skaderne, tilføjede hun.

“Det er en situation, der desværre gentager sig, da det samme skete i 2019 og 2021 i lignende ekstreme vejrhændelser,” sagde Halkia til det lokale websted voria.gr

Foto og video: Gengivelse Telegram t.me/Disaster_News

News Related

OTHER NEWS

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World