Bidende kold dag i vente: Her rammer snebygerne ifølge DMI

bidende kold dag i vente: her rammer snebygerne ifølge dmi

Foto: Shutterstock.com

Danmark er for alvor blevet kølet ned i løbet af natten, idet kold luft fra Nordskandinavien er strømmet ned over landet fra nord og nordøst.

Den laveste temperatur er målt i Sjælsmark på Nordsjælland, hvor der netop er blevet målt 8 frostgrader, oplyser DMI på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

Læs også

Temperaturen kan flere steder nå at falde lidt endnu, og den vil først stige efter solopgang. Og selvom solen står op og dagen udfolder sig, fortsætter den kolde luft med at strømme ned over os fra nordlige retninger, hvilket giver temperaturen trange kår for at stige.

Stort set hele landet kan således se frem til dagsfrost. Ved kysterne kan temperaturen dog nå frysepunktet, takket være det relativt lune havvand.

Læs også

‘Det relativt lune havvand er mellem 4 og 9 grader varmt, og den store forskel mellem hav- og lufttemperatur giver gode betingelser for, at der kan dannes byger over hav,’ oplyser meteorolog ved DMI Marielle Fournier i ‘meteorologens kommentar’ på vejrtjenestens hjemmeside og fortsætter:

‘Når den kolde luft bevæger sig indover havet, får den tilført både fugt og varme nedefra, hvilket får luften nær overfladen til at stige til vejrs. Herved dannes skyer, der efterhånden kan udvikle sig til byger. Den kolde luft gør, at nedbøren, der falder fra skyerne, vil falde som sne.’

Vindens retning bestemmer, hvem der får del i sneleg og snemænd.

En nordøstlig vind øger chancerne for sne i Østjylland, trekantsområdet og på Nordfyn, da den kolde luft fra Sverige møder fugt fra Kattegat. I Østersøen er Bornholm, Falster og Møn i søgelyset ved nordøstenvind, mens den nordlige del af nordøstenvinden også kan bringe sne til Nordjylland, Jammerbugtens kyster, Vigsø bugt og Thy.

I løbet af dagen skifter vinden mod nord- og nordvest, hvilket ændrer sandsynligheden for sne. Nordjyllands kyster forbliver i fokus, men den vestlige vindkomponent øger chancerne langs Nordsjællands kyst, i Storebæltsregionen og nordvestlige Falster.

Både placering og mængden af sne er svær at forudsige, hvilket betyder, at den mængde sne, den enkelte dansker vil opleve, kan variere.

Én ting er dog sikkert – det er bidende koldt, så husk hue, vanter og halstørklæde, hvis du bevæger dig udendørs, og vær ekstra opmærksom i trafikken.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World