Her er hemmeligheden bag Googles søgemaskine: Havnet i kæmpe problemer

microsoft, her er hemmeligheden bag googles søgemaskine: havnet i kæmpe problemer

Foto: Shutterstock

Sidste uge blev afslutningen på en intens 10-ugers retssag, hvor det amerikanske justitsministerium argumenterede, at Googles bestræbelser på at dominere søgemaskinemarkedet overtrådte føderale konkurrencelove.

Dommer Amit Mehta har nu magten til at holde Google ansvarlig og udstede forandringer i virksomhedens praksis eller pålægge store civile bøder. Uanset udfaldet er retssagen en afgørende indsigt i, hvordan Google opererer deres søgemaskine forretning, og rejser samtidig kritiske spørgsmål om selskabets magt og ansvar. Det skriver mediet Slate.

Regeringens sag mod Google fokuserede primært på deres aftaler med telefonproducenter som Apple og Samsung, der har Googles søgemaskine som standard på deres telefoner. Dette, hævdede anklagerne, cementerede Googles monopolstatus inden for søgning og gav dem en uretfærdig fordel inden for søgeannoncering.

Læs også

Afstemningen afslørede bemærkelsesværdige tal: I 2021 tjente Google 146 milliarder dollars på søgeannoncering og gav 26 milliarder dollars til telefonproducenter og operatører. Microsoft CEO Satya Nadella afslørede, at han i årevis forsøgte at overtale Apple til at skifte standard-søgemaskinen på Safari fra Google til Microsofts Bing.

Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, forsvarede virksomheden og hævdede, at aftalen med Apple blev indgået i en periode med intens konkurrence mellem de to teknologigiganter. Dog indtog Apple alene 36 procent af indtægten fra Googles søgeannoncering via webbrowseren Safari.

Retssagen afdækkede også, hvordan Google blev fremstillet som en teknologikæmpe uden ansvar over for myndigheder, konkurrenter eller kunder. Googles vicepræsident for reklameprodukter indrømmede under ed, at virksomheden hæver priserne på reklame auktioner uden at informere annoncører for at opfylde deres indtægtsmål.

En intern præsentation afslørede, at Google instruerede medarbejdere i ikke at bruge anti konkurrence-sprog i diskussioner om konkurrenter og kunder. Pichai afviste også anklager om, at han slettede interne beskeder for at hindre efterforskere.

Retssagen er ikke afsluttet, og parterne vil samles igen om nogle måneder for at afgive afsluttende argumenter. Uanset resultatet forventes der appel, og hvis Google findes skyldig i overtrædelse af konkurrencelove, kan regeringen anmode om en radikal løsning, hvilket blandt andet kan involvere opsplitning af virksomheden.

Læs også

News Related

OTHER NEWS

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World