Dropper Silkeborg efter et år: Nu får hun toppost i Aarhus

dropper silkeborg efter et år: nu får hun toppost i aarhus

Dropper Silkeborg efter et år: Nu får hun toppost i Aarhus

Bestyrelsen for Den Gamle By har nu udpeget Julie Rokkjær Birch som afløser for museets mangeårige direktør Thomas Bloch Ravn. Den nye museumsdirektør tiltræder 1. april næste år.

Julie Rokkjær Birch glæder sig til opgaven:

»Jeg er glad og ydmyg over, at jeg fГҐr lov til at fГёre Den Gamle Bys imponerende succeshistorie videre. Jeg har altid fГёlt mig hjemme i Den Gamle By, og jeg ser stedet som vores allesammens fГ¦lles hjem, hvor erindringer, fГёlelser og drГёmme fГҐr lov til at komme til udtryk.В«

»Den Gamle By ligger i hjertet af Aarhus, men museet er hele Danmarks hjerte. Et hjerte, der banker i et eventyrligt tidsparadoks omkring nuet – med fortiden som bГҐde spejl og billede pГҐ mulige fremtider. Vi har brug for denne sГ¦rlige tidsrejse for at kunne forstГҐ og lГёse samtidens og fremtidens udfordringer. Og vi har brug for den ro, fordybelse og for de fГ¦llesskaber, der fГёlger med,В« fortsГ¦tter hun.

Hun glæder sig til at videreudvikle sammen museet med medarbejderne, bestyrelsen og samarbejdspartnere og at aktivere de fantastiske rammer.

»Den Gamle By skal fortsat vГ¦re en danmarkshistorisk attraktion i verdensklasse, som med hГёj faglighed beriger det enkelte menneske og kvalificerer den offentlige samtale”, siger Julie RokkjГ¦r Birch, som bliver museets sjette direktГёr siden grundlГ¦ggelsen af Den Gamle By i 1914.

Julie Rokkjær Birch er 40 år, uddannet i litteratur og kunsthistorie ved Aarhus Universitet og i øjeblikket direktør for Museum Jorn i Silkeborg. Fra 2019 til april 2023 var hun direktør for Kvindemuseet, som i hendes tid ændrede navn til Køn og før den tid var hun inspektør ved både Skovgaard Museet i Viborg og Skagens Kunstmuseum. Derudover har hun sæde i flere bestyrelser og er også flittig som kulturskribent.

Formand for Den Gamle Bys bestyrelse Peter Kjær oplyser, at 32 havde søgt den opslåede stilling, og at udvælgelsen er sket efter en meget grundig proces. Blandt de indkomne ansøgninger blev seks kandidater udvalgt til første samtale, og af disse gik tre videre til en anden samtale, som endte med, at et enigt ansættelsesudvalg pegede på Julie Rokkjær Birch.

Ansættelsesudvalget har fundet, at Julie Rokkjær Birch, er den kandidat, der bedst lever op til udfordringerne med at bruge museets stærke udgangspunkt til at skabe fortsat fremgang. ”Hun præsenterede under samtalerne stor forståelse for museets dna og en stor veneration for alt det, som Den Gamle By står for. Derudover havde hun nogle spændende visioner, og hun udviste stor respekt for det at lede en så stor og forskelligartet organisation som Den Gamle By”, udtaler bestyrelsesformanden.

Den nu snart afgående direktør Thomas Bloch Ravn har været spændt på, hvem der skulle afløse ham.

»Det er ikke let at give sit livsvГ¦rk videre, men jeg er tryg ved, at det er Julie, som tager over. Alting har sin tid, og jeg synes, det er passende at stoppe, nГҐr jeg 31. marts 2024 fylder 70. Og sГҐ glГ¦der jeg mig til at fГёlge med i, hvordan Julie og det, som mange af mine udenlandske kollegaer kalder mit ’dream team’, i de kommende ГҐr vil udvikle Den Gamle By til nye hГёjder.В«

News Related

OTHER NEWS

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World