Erhvervslivet efterlyser Danmarks fremtid i bred finanslov

erhvervslivet efterlyser danmarks fremtid i bred finanslov

Den finanslov, som finansminister Nicolai Wammen (S) mandag har præsenteret, indeholder “mange gode takter” ifølge Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, men der mangler meget større investeringer i Danmarks fremtid, tilføjer han.

Der mangler penge og reformer til at sikre Danmarks fremtid i den finanslov, som 11 partier i Folketinget mandag har præsenteret.

Dansk Industri, som er landets største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation, savner investeringer i markant større omfang.

– Det, der reelt er brug for, er, at vi sikrer vores velfærd i fremtiden. Og netop i en periode, hvor vi står forholdsvist stærkt i Danmark i modsætning til landene omkring os, så skal vi investere fremadrettet, siger administrerende direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

DI savner reformer, der skal sikre tilstrækkelig arbejdskraft, reformer af den offentlige sektor, uddannelser og sundhedsvæsen.

Og centralt mangler der ifølge DI større investeringer i den grønne omstilling. Energieffektivisering i det offentlige og private, vedvarende energi og distribution af energi og ladeinfrastruktur, bør der sættes flere midler af til.

– Der er mange gode takter i det, og det er ikke mindst godt, at vi i denne turbulente tid har et samlet dansk Folketing, der står bag det.

– Det, der mangler, er en fremtidsudsigt. Det er en lang stribe meget kortsigtede ønsker fra en lang række partier på Christiansborg.

Finansminister Nicolai Wammen (S) sagde ved præsentationen, at finansloven går til grænsen af, hvor langt man ansvarligt bør gå og henviste til den høje inflation, der har været i det seneste år, men som nu er dalet.

– Jeg er ikke uenig. Det er enormt vigtigt ikke at gå over stregen. Det er jeg fuldstændig enig med finansministeren i.

– Men så kig ned i, hvad man så vælger at investere i. Det er mange milliarder, vi investerer i yderligere velfærd uden at kigge på, hvordan vi moderniserer den offentlige sektor, siger Lars Sandahl Sørensen.

Dansk erhvervsliv har ifølge DI-direktøren behov for bedre rammebetingelser: Det gælder adgang til arbejdskraft, grøn energi og bedre forhold for forskningen.

Hos Dansk Erhverv peger direktør Brian Mikkelsen på flere positive ting i finansloven. Det gælder blandt andet fjernvarmepuljen, det forhøjede servicefradrag og tiltag i ældreplejen.

– Det glæder os, at aftalepartierne vil udvide plejehjemsoversigten, så der sikres åbenhed om alle tilbud på tværs af ældreplejen og om borgenes tilfredshed, siger Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World