Google starter med at slette inaktive konti fredag

google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto).

Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Google annoncerede allerede i maj, at selskabet har opdateret sine politikker for inaktive konti.

Det betyder, at konti, som ikke har været brugt i løbet af de seneste to år, kan blive slettet fra fredag.

– Vi vil beskytte dine private informationer og forhindre uberettiget adgang til din konto, selv hvis du ikke længere bruger vores service, lød det fra Google i maj ifølge CNN.

Google har på forhånd sendt flere advarsler til de konti, der er i risiko for at blive slettet.

Indhold på Google Drive, Docs og Gmail er også omfattet af oprydningen.

Google oplyser, at gamle konti, der ikke har været brugt længe, ofte ikke er omfattet af tofaktorgodkendelse. Det betyder, at de kan være nemmere at hacke.

Googles egne analyser viser, at hvis en konto er blevet tilgået på ulovlig vis, kan den bruges til identitetstyveri.

Ifølge AP er den letteste måde at sikre, at en konti ikke bliver slettet, at logge ind mindst en gang hvert andet år eller blot være aktiv på sin konto.

Det er man ved at sende eller læse mails, bruge Google Drive, se en Youtube-video, downloade en app gennem Google Play Store, bruge Googles søgemaskine eller bruge “log ind med Google” på en anden konto.

Det er kun personlige konti, der vil blive slettet. Beslutningen har ingen indflydelse på konti for organisationer, skoler eller virksomheder, oplyste Google i maj måned.

Ifølge CNN vil brugere på YouTube, der har penge stående på et gavekort på kontoen, heller ikke blive slettet.

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »

Klimaaktivister vil stoppe oliefelter og sagsøger Norges stat

I 2021 demonstrerede aktivister i Oslo foran Energi- og Olieministeriet, som ikke mener, at godkendelse af nye olie- og gasfelter strider med loven. (Arkivfoto). Tirsdag skal en byret i Oslo ... Read more »
Top List in the World