Medie: Kinesisk modegigant ansøger om børsnotering i USA

medie: kinesisk modegigant ansøger om børsnotering i usa

Foruden en række midlertidige butikker sælger Shein udelukkende produkter på nettet. (Arkivfoto).

Den kinesiske modevirksomhed Shein har i al hemmelighed ansøgt om at blive børsnoteret i USA.

Det skriver mediet The Wall Street Journal. Kinesiske medier har også dækket sagen.

Børsnoteringen, der kan blive til virkelighed næste år, kan ifølge avisen blive den største af sin slags i USA i flere år.

Tidligere på året blev selskabet værdisat til 66 milliarder dollar – omkring 450 milliarder danske kroner.

Bankerne Goldman Sachs, JPMorgan Chase og Morgan Stanley har fået ansvaret for at udforme ansøgningen.

Shein, der blev stiftet i 2008, er kendt for at sælge store mængder tøj for ekstremt lave priser.

Selskabet landede en omsætning på 23 milliarder dollar og et overskud på 800 millioner dollar i 2022 ifølge The Wall Street Journal.

På kort tid har Shein etableret sig som en af verdens største modevirksomheder ved foruden en række midlertidige butikker udelukkende at sælge sine produkter online.

Særligt markedsfører selskabet sine produkter til unge gennem sociale medier.

Den hurtigt voksende virksomhed er dog samtidig blevet ramt med anklager om udnyttelse af gratis arbejdskraft og uigennemsigtighed i forhold til, hvordan dens produkter bliver produceret.

Selskabet er blandt andet mistænkt for at få sin bomuld produceret i den kinesiske provins Xinjiang.

Det er i Xinjiang, at Kinas behandling af de muslimske uighurere har fået kritik for at være i strid med menneskerettighederne.

Desuden har miljøorganisationer anklaget Shein for at tilskynde til overforbrug.

Shein udgør sammen med Zalando og Matas danskernes tre foretrukne webshops ifølge en nylig spørgeskemaundersøgelse blandt 1500 forbrugere foretaget af Epinion for Dansk Industri (DI).

/ritzau/

News Related

OTHER NEWS

Rekordhøjt antal udenlandske indsatte er overført til deres hjemlande

Det er som udgangspunkt EU-regler, internationale konventioner og modtagerlandenes lovgivning, der har betydning for, om det er muligt at overføre domfældte i Danmark til afsoning i deres hjemland. (Arkivfoto). Rekordmange ... Read more »

NFL-træner får sparket efter skrækkelig sæsonstart

Carolina Panthers tabte søndag til Tennessee Titans efter at have ført med 10-1. Frank Reich er færdig som træner for NFL-klubben Caroline Panthers efter bare 11 kampe i spidsen for ... Read more »

Pyrus-stjerne melder ud: Det er slut

Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix Den velkendte skuespiller Jan Linnebjerg, bedst kendt som den elskede nisse Pyrus, har taget turen til Imperial-biografen i København for at se den nye danske ... Read more »

Nottingham Forest undersøger nye påstande om homofobi

Brighton, der fik Lewis Dunk udvist, vandt opgøret mod Nottingham Forest med cifrene 3-2. Nottingham Forest bistår politiet i dets efterforskning af en række tilhængere, som menes at være kommet ... Read more »

Lind undskylder efter grim tackling på FCM-keeper

Alexander Lind ramte efter en halv times spil under superligaopgøret mellem Silkeborg og FCM Martin Fraisl i hovedet med sit knæ. – Undskyld. Sådan lyder det sent mandag på det ... Read more »

Google starter med at slette inaktive konti fredag

Google annoncerede i maj en oprydningsproces, der starter fredag. (Arkivfoto). Fredag begynder Google at rydde op i inaktive konti på tværs af sine platforme. Det skriver nyhedsbureauet AP. Google annoncerede ... Read more »

Ronaldo overbeviste dommer om at omstøde eget straffespark

I stedet for at gøre sig klar til at sparke straffespark, kom Cristiano Ronaldo hurtigt på benene igen og viste en løftet pegefinger til dommeren, kinesiske Ma Ning. Normalt er ... Read more »
Top List in the World