Sztrájk a Guccinál

sztrájk a guccinál

Sztrájk a Guccinál

50 Gucci-alkalmazott sztrájkba kezdett, miután az olasz divátcég vezetése bejelentette: áthelyezi a római design stúdióját, illetve az ott dolgozó alkalmazottak meghatározó részét Milánóba.

sztrájk a guccinál

Az alkalmazottak szerint „bújtatott leépítés” zajlik a francia Kering luxuscsoport tulajdonában álló vállalatnál, mivel az érintettek jelentős része családi és egyéb okokból nem fog tudni átköltözni a 480 kilométerre fekvő Milánóba, a rövid határidő és a lehetetlen kondíciók miatt sokan nem fogják tudni folytatni a munkát.

Az októberi bejelentés úgy szólt, hogy a cég a 219 Rómában foglalkoztatott alkalmazott közül 153-at helyez át Milánóba. A munkatársak válaszul hétfőn négyórás munkabeszüntetésről döntöttek. Ez az első sztrájk a Gucci 102 éves történetében.

Szabályos tüntetés zajlott a cég római központja előtt, ahol a tiltakozók „A Gucci nem varr, csak vág” és „A Guccinál a leépítés a divat” feliratú molinókat tartottak az égbe.

A munkavállalók nevében Chiara Giannotti azt nyilatkozta: Róma a Gucci szíve, itt dolgoznak a tervezők, itt születnek a híres kollekciók, innen kiragadni a Guccit lehetetlen. Szerinte a Kering kihasználja a helyzetet, hogy megváljon sok munkavállalótól, akiknek elfogadhatatlan feltételeket kínáltak, vagy nem tudják elhagyni az olasz fővárost hónapokon belül, mint azt a cég most követeli tőlük.

A szakszervezet szerint a Rómában maradó 66 alkalmazott státusza is bizonytalan. Jelenleg azért küzdenek, hogy a maradók és a Milánóba távozók, és a Kering más cégeihez átirányított alkalmazottak mind ugyanolyan kondíciók mellett folytathassák a munkát.

A cég szerint szó nincs leépítésről és mindenben a vonatkozó előírások mentén járnak el, pénzügyileg és minden egyéb módon támogatják az áthelyezésben érintett munkavállalóikat. A Gucci szerint nagyon jó lesz a tervezőknek és kreatív szakembereknek Milánóban közösen dolgozni az ottani stratégákkal, divatosan fogalmazva: ki lesznek aknázva a szinergiák. (Guardian)

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World