Ízekre szedik a Fidesz javaslatát, óriási vita várható

ízekre szedik a fidesz javaslatát, óriási vita várható

Ízekre szedik a Fidesz javaslatát, óriási vita várható

Az Országgyűlés ma vitázik az Alaptörvény tizenkettedik módosításáról, valamint „a nemzeti szuverenitás védelméről” címet viselő törvényjavaslatról. Folyamatosan frissülő cikkben követjük a vitát.

Cikkünk frissül.

Miről vitáznak?

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyújtotta be a „a nemzeti szuverenitás védelméről” szóló törvényjavaslatot, ezzel létrehoznák a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, valamint rögzítenék, hogy „a választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölő szervezet azon tagja, felelős személye vagy vezető tisztségviselője, valamint a választási eljárásról szóló törvény szerinti jelölt, aki tiltott külföldi támogatást, vagy e tilalom kijátszása érdekében a tiltott külföldi támogatás eredetét leplező megállapodásból származó vagyoni előnyt használ fel, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. A további részletekről itt írtunk.

„Magyarország Alaptörvényének tizenkettedik módosítása” – ezzel a címmel nyújtott be javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amelynek elfogadása esetén az Alaptörvénybe írhatják, hogy „a haza védelme nemzeti ügy”. A honvédséget és a digitalizációt is érinti a csomag, amelyről itt számoltunk be.

(Borítókép: Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 6-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World