Ilyen egy 21. századi iskolai bántalmazás

ilyen egy 21. századi iskolai bántalmazás

Ilyen egy 21. századi iskolai bántalmazás

A brit iskolákban egészen új fordulatot vett a bántalmazás formája. Már az AI segítségével készítenek előnytelen képeket azon iskolatársaikról a tanulók, akiket meg akarnak szégyeníteni. A gyermekbántalmazással és technológiával foglalkozó szakértő csoportok hívták fel a figyelmet az új jelenségre.

Emma Hardy, a UK Safer Internet Centre (UKSIC) igazgatója elmondása szerint a képek, amelyeket a gyerekek készítettek egymásról „rémisztően valósághűek” voltak. Elmondása szerint számos iskola számolt be arról, hogy tanulóik a mesterséges intelligencia segítségével készítenek egymásról szexuális zaklatást ábrázoló felvételeket – írja a The Guardian.

A mesterséges intelligencia által generált, gyermekekről készült képek fotorealisztikus természete azt jelenti, hogy az általunk látott gyerekek néha korábbi szexuális zaklatás áldozataiként ismerhetők fel

– fogalmazott Hardy. Hozzátette, mihamarabb el kell magyarázni a gyerekeknek, hogy pontosan miért is nagy probléma ilyesfajta fotók megosztása. „Ijesztő, milyen sokan visszaélhetnek a technológia adta lehetőségekkel” – mondta.

Lehet, hogy a gyerekek felfedezik az AI képgenerátorokban rejlő lehetőségeket anélkül, hogy teljesen felértékelnék az általuk okozott károkat. Bár az esetek száma kicsi, jobb csírájában elfojtani a problémát, hogy ne tudjon elfajulni

– fogalmazott David Wright, az UKSIC igazgatóhelyettese.

A múlt hónapban az Internet Watch Foundation arra figyelmeztetett, hogy a mesterséges intelligencia által generált, gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képek „félő, hogy eláraszthatják az internetet”, mivel sok már annyira valósághű, hogy még képzett elemzők számára is megkülönböztethetetlen a valódi képektől.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World