Egy hónap késés után elindult a Szeged–Szabadka közötti vasúti forgalom

egy hónap késés után elindult a szeged–szabadka közötti vasúti forgalom

Egy hónap késés után elindult a Szeged–Szabadka közötti vasúti forgalom

Kedden jelentette be a kormány, hogy elindult a Szeged–Szabadka közötti vasúti személyforgalom. A vonat a 45 kilométeres távot másfél óra alatt teszi meg a magyar város és a vajdasági település között.

Nagyjából négy hónappal ezelőtt tett ígéretet a kormány arra, hogy idén októberben elindul a Szeged–Szabadka között közlekedő személyvonat-forgalom. Az indulás végül tolódott, mivel a magyar oldalon nem sikerült időben befejezni a fejlesztési munkálatokat.

Egészen két héttel ezelőttig nem lehetett tudni, mikor is valósul meg az indulás, azonban november 14-én Lázár János építési és közlekedési miniszter közösségi oldalán bejelentette, hogy november 28-án elindul a személyforgalom a két város között.

Közös célunk az, hogy egy utasbarát menetrendet alakítsunk ki, amely a szabadkai és szegedi lakosok utazási igényeit tartja szem előtt

– fogalmazott akkor a tárcavezető.

Kedd reggel a Magyar Kormány is megtette a hivatalos bejelentést, miszerint valóban elindult a vasútforgalom Szeged és Szabadka között.

Fontos vasúti beruházás: elindult a személyforgalom a Szeged és Szabadka közötti vasútvonalon

– fogalmaztak a posztban. Kiemelték, hogy modern vasúttal kapcsolják össze a Vajdaságot Magyarországgal, ugyanis a két város közötti 45 kilométeres távolságot másfél óra alatt teszi meg a MÁV vonata.

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a kormány hivatalos Facebook-oldaláról eltűnt a bejegyzés.

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World