A NASCAR-ból érkező Trackhouse Racing lehet az Aprilia új fiókcsapata

a nascar-ból érkező trackhouse racing lehet az aprilia új fiókcsapata

Raul Fernandez, RNF MotoGP Racing

A MotoGP kereskedelmi jogainak birtokosa, a Dorna Sports hétfőn jelentette be, hogy nem ad engedélyt az RNF Racingnek a nevezésre a következő szezonban „a Részvételi Egyezmény folyamatos megszegései miatt, amelyek érintették a MotoGP imázsát.”

Mindezt azután, hogy a Valenciai Nagydíj alatt és után hírek érkeztek arról, hogy a csapat, és kifejezetten annak névadó szponzora és többségi tulajdonosa, a CryptoDATA, pénzügyi válságba kerültek és egy amerikai cég vásárolhatja fel őket.

Razlan Razali, az RNF korábbi csapatfőnöke a Motorsport.comnak hétfőn elmondta, a nevezésük elutasításáért kizárólag a CryptoDATA a felelős és megerősítette, hogy tartoznak beszállítóiknak. A Dorna a közleményében arról beszélt, hogy 2024-re új csapatot keresnek az Aprilia alá.

A Motorsport.com értesülései szerint ez a Trackhouse Racing lesz, egy amerikai gárda, melynek tulajdonosai Justin Marks és Armando Christian Perez. A Trackhouse 2021-ben, a Daytona 500-on mutatkozott be a NASCAR-ban, azóta Ross Chastain révén négy, Shane Van Gisbergen révén egy futamgyőzelmük van.

A Trackhouse a hivatalos jelentkezési eljáráson át csatlakozna, az RNF két üresen hagyott helyét megpályázva, az Aprilia támogatásával. Értesüléseink szerint a csapat befektetőibe Észak-Amerikában szeretnék, ha terjeszkedne a csapat, a MotoGP-t látva erre a legjobb esélynek. Forrásunk szerint a következő napokban várható bejelentés az olasz gyártó részéről is.

Az Aprilia a csapat egyik versenyzőjének – vagy Miguel Oliveirának, vagy a velük szerződésben álló Raul Fernandeznek – egy új motort kíván adni, azonban mivel sürgősen össze kellene ehhez kapni a megfelelő forrásokat, erre nincs garancia.

A Trackhouse eredetileg 2025-ben csatlakozott volna a mezőnyhöz, az RNF problémáival azonban megnyílt előttük a lehetőség a korábbi csatlakozásra is, de épp ezért nem lehetséges két gyári motort előkészíteni nekik.

Mivel az Apriliát már ismerik, Trackhouse név alatt az RNF jelenlegi szerelőgárdája fog a sorozatban szerepelni, míg a kereskedelmi ügyeket az amerikaiak intézik majd. A holnapi, valenciai teszten Raul Fernandez egy Apriliát vezet majd a gyári szerelők segítségével, míg az RNF csapata télre eltávot kapott és 2024-ben írnak alá új szerződést a Trackhouse-szal.

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World