Így még nem alázták meg sportága királyát

így még nem alázták meg sportága királyát

Így még nem alázták meg sportága királyát

Szinte minden létező karrierlistát vezet, négyszeres NBA-bajnok, az alapszakasz és a döntő négyszeres MVP-je, 19-szeres All-Star, de úgy még sohasem alázták meg LeBron Jamest, mint hétfő este Philadelphiában. A Los Angeles Lakers csillaga pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el, amikor a 76ers 44 ponttal 138–94-re legázolta a Lakerst. Az eddigi legnagyobb LeBron-zakó 42 pontos volt, 2019-ben az Indiana Pacers verte ennyivel a Lakerst.

Félidőben már 68–53 volt, látszott, ennek nem lesz jó vége. Nem is lett, amikor Joel Embiid, az uralkodó MVP a tripla-duplájával a poggyászában (30 pont, 11-11 lepattanó és gólpassz, 1-1 labdalopás és blokk) végleg leült a cserepadra a harmadik negyed végén, 31 percnyi játék után, 18 pont volt a differencia, majd az Embiid nélküli utolsó játékrészt 40–14-re nyerte meg a 76ers. 

Min kell változtatnunk, hogy ez a szégyen ne ismétlődhessen meg? – tette fel a költői kérdést James. – Szinte mindenen.

A Philly 22 triplát dobott a Lakers 7 sikeres kísérletével szemben.

LeBron James egyetlen lepattanót sem szedett, ilyen se nagyon fordult elő vele. Legalább bedobott 18 pontot, de ez őt magát érdekelte a legkevésbé…

Elmúlt dicsőség?

A Philly két sztárja, Embiid és Tyrese Maxey együttvéve 61 pontot termelt, a Lakers húzóemberei, James és Anthony Davis csak 35-öt. Aki a Lakers kosara felé járt, mindenki betalált, még a perememberek peremembere, Paul Reed is:

Megöltek minket a hármasaikkal – jelezte James, aki ezen a meccsen lett a játékperceket tekintve az NBA listavezetője, az egész karriert tekintve.

Nem csak azzal. Sokkal jobban akartak, küzdöttek, az úgynevezett hustle statistics terén, a küzdési indexben is alaposan felülmúlták ellenfelüket Embiidék. Apropó Embiid: több mint egy éve csinált legutóbb tripla-duplát. Ez volt a 76ers hetedik győzelme a Lakers ellen megszakítás nélkül.

Egyébként érdekes, milyen gyorsan múlik el a világ dicsősége az NBA-ben. Szombaton a Lakers még parádés játékkal verte a Cleveland Cavalierst, majd két napra rá betlizett.

(Borítókép: LeBron James 2023. november 27-én. Fotó: Jesse D. Garrabrant / NBAE via Getty Images)

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World