Elfogadták az állami média rekord összegű költségvetését

elfogadták az állami média rekord összegű költségvetését

Elfogadták az állami média rekord összegű költségvetését

13 év Fidesz-kormányzás alatt duplájára nőtt az MTVA-nak juttatott összeg.

A hétfő este megjelent Magyar Közlönyben kihirdették az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) és a Közmédia 2024-es költségvetését, amit november 21-én fogadott el az Országgyűlés.

Ebben az áll, hogy jövőre az NMHH ötvenhétmilliárd-hétszázötvenmillió forintból gazdálkodhat, az MTVA 2024-es büdzséjének főösszegét pedig

„142.058,5 millió Ft-ban, azaz egyszáznegyvenkettőmilliárd-ötvennyolcmillió-ötszázezer forintban” határozták meg.

A jövőre tehát 142,5 milliárd forintból gazdálkodó MTVA-nál személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot (28.402,7 millió forint) fordítanak majd. Ahogy a 24.hu kiszúrta, érdekesség a bevételi oldalon, hogy „közszolgálati hozzájárulás” címen 126,2 milliárd folyik be a szervezethez, de számítanak több mint hétmilliárd forintnyi „kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb” bevétellel is 2024-re.

2010-ben a támogatási összeg 64 milliárd forint volt még, tehát azóta már több mint duplájára nőtt az összeg.

Még több hír érhető el a Media1.hu oldalon.

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre, hogy mindig képben legyen az aktuális híreinkről! Megtalálhat minket és követhet minket Facebookon is.

borító: Media1 / olvasónktól

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World