Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre is lépett, amikor előle egyre többen kijöttek kereket cserélni. Charles Leclerc kiállásával Cunoda öt körre átvette a vezetést, majd ő is kiállt első és egyetlen cseréjére.

Ő volt a Forma-1 történetének második japán versenyzője, aki az élre tudott állni, előtte Szató Takuma töltött egy kis időt az első helyen 2004-ben, a Nürburgringen. A hatodik hely elég lett volna arra, hogy a csapat Franz Tost utolsó napján az élükön megszerezze a hetedik helyet a Williamstől a bajnokságban, Cunodát azonban végül Sergio Perez és Fernando Alonso is megelőzte, így csak nyolcadik lett.

A Motorsport.comnak erről ezt mondta: „Igen, én mindent beleadtam. Őszintén szólva, nem tudtam, hogy én vagyok az első, szóval eléggé meglepő. Visszatekintve, az év első felében nem is gondoltam rá, hogy egyszer én vezetem majd a mezőnyt.”

„Ez hatalmas kiváltság és a csapat munkája nélkül ezt nem értük volna el. Amennyit dolgoztak idén, szinte minden versenyre hoztak fejlesztéseket, őrület volt. Megérdemlik. Sajnos a legnagyobb ajándékot nem tudtam behúzni Franznak, de legalább mindent megpróbáltam és a teljesítményemmel leróttam a tiszteletemet előtte.”

Cunoda szerint megérte az egykiállásos stratégiával próbálkozni: „Ez volt a terv, de tudtuk, hogy nehéz lesz. Arra hallgattunk, amit a gumik mondtak és az első etapon elég jól tartottak, ami segített. Azt hiszem, ez volt a döntő. Végül jó volt, amit stratégia terén nyújtottunk, még ha ugyanazt csináltuk volna, mint az élen lévők, sem hiszem, hogy meglett volna a hatodik hely, szóval nem bánom.”

Arra a kérdésre, megbánt-e valamit az idei szezonból, például mexikóvárosi hibáját, ahol értékes pontokat hullatott el, így felelt: „Van pár dolog, őszinte leszek, főleg Mexikó. De így tanul az ember és szerintem az volt a legnagyobb hibám egész évben.”

Cunoda szerint az év végi formájuk jó előjel 2024-et illetően, ahol már új névvel, Laurent Mekiesszel a csapatfőnöki pozícióban indulnak majd: „Szerintem amit Abu-Dzabival csináltunk a fejlesztésekkel, az lesz a következő évnek is a filozófiája. Ha ezek működnek, az jó jel a következő szezonra is.”

„Legalább volt némi pozitív dolog is az év végére és sok jó adatot is gyűjtöttünk. Csak csináljuk tovább, amit eddig, nyilván egyelőre még nem elég jó minden, de tudom, hogy jövőre sok változás lesz majd és remélhetőleg ez újabb löketet ad.”

Cunodával ellentétben Tost nagyon nem volt elégedett a vasárnap látottakkal, így nyilatkozott utolsó versenye után.

News Related

OTHER NEWS

Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak

Egy olyan világban, ahol hetente jelenti be egy-egy celeb, hogy elválik. Michelle Pfeiffer és férje 30 éve házasok: megható üzenetet küldtek a világnak Kutatások szerint nem sokszorozódott meg a válások ... Read more »

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World