Hosszú gyógyulási folyamat vár az elrabolt izraeli-magyar kislányokra

hosszú gyógyulási folyamat vár az elrabolt izraeli-magyar kislányokra

Hosszú gyógyulási folyamat vár az elrabolt izraeli-magyar kislányokra

Volt férje és annak párja vigyázott arra a két magyar származású kislányra, akit elraboltak a Hamász terroristái októberben és szabadon engedtek szombaton. Édesanyjuk sokáig csak arról tudott, hogy a gyerekek apját és élettársát megölték, így már kezdte elveszíteni a reményt, hogy élnek a lányai.

Bejárták a világsajtót azok a szívszorító felvételek, amelyeken a magyar származású izraeli anya, Majan Zin újra magához öleli lányait, akiket a Hamász terroristái raboltak el októberben, majd engedtek szabadon 51 nap után szombaton.

A gyerekek nem sérültek meg, de anyjuk szerint sok idő kell, mire feldolgozzák a történteket, erről beszélt egy interjúban, amit az RTL Híradó közölt.

Az izraeli-magyar kettős állampolgárságú anya gyerekei éppen a Gázai övezettől alig egy kilométerre fekvő Nahal Oz kibucban voltak apjuknál és a férfi új párjánál, amikor a Hamász terrorszervezet október 7-én támadást indított az ország ellen. Mindannyiukat Gázába hurcolták.

Megrázó felvételt is készítettek a halálra rémült párról és a férfi lányairól: a terroristák élőben közvetítették a túszdrámát. A felvételen látszik, ahogy a fegyveresek kiabálva utasítják a vérző lábú apát és a gyerekeket, akik mozdulni sem mernek. A gyerekek anyja azt mondta, sírva nézte végig a videót.

Szörnyű volt látni, ahogyan az ártatlan lányaim, akik semmi rosszat nem tettek, rettegnek, aggódnak. A volt férjem láthatóan megsebesült, mégis próbálja óvni a lányait

– idézte fel.

A nő csak később tudta meg, hogy volt férjét és párját is megölték a terroristák, lányairól azonban nem hallott.

Már kezdett belefáradni a küzdelembe, hogy visszakapja lányait, amikor az Izraellel kötött megállapodás alapján a terroristák elengedték a nőket és a gyerekeket, köztük a 8 éves Elát és 15 éves nővérét, Dafnát. A nemzetközi Vöröskereszt munkatársai fogadták őket szombat este: ekkor készült a megrendítő videó, amint magához szorítja őket egy TelAviv melletti katonai bázison.

Az anya később egy izraeli portálnak úgy nyilatkozott:

A lányok most új és nehéz helyzetbe kerülnek, és elkezdődik egy gyógyulási időszak, ami sok időbe telik.

A lányokon kívül még egy izraeli-magyar kettős állampolgárságú nőt engedtek el a terroristák szombaton.

News Related

OTHER NEWS

Justin Bieber neje még ebben a rémes darabban is szuperszexi

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt! Hailey Bieber szorgalmasan és nem mellesleg nagyon jó érzékkel követi a trendeket, és sodródik is a kínálat nyújtotta kicsit sem unalmas árral, ... Read more »

Eddig elképzelhetetlen eredményt ért el Cunoda az AlphaTauri "őrült" fejlesztésével

Franz Tost, Team Principal, Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda, AlphaTauri Az AT04 padlólemezeinek fejlesztésével a japán pilóta a hatodik helyre kvalifikálta magát és az első körökben tartotta is ezt, sőt, előre ... Read more »

Egykori világbajnok: Ő legalább mindig kimondja, amit gondol...

Max Verstappen, Red Bull Racing, 1st position, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, 2nd position, George Russell, Mercedes-AMG, 3rd position, on the podium Az idei szezonban a Forma-1 többnyire szólt, aki a ... Read more »

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most! Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból November ... Read more »

Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat

Ezekre kell odafigyelni egy párkapcsolatban, ha nagy a korkülönbség. Nagy a korkülönbség köztetek? A pszichológus szerint így működhet a kapcsolat Egy párkapcsolat működtetése sosem lesz könnyű feladat, ugyanakkor nagyobb kihívásnak ... Read more »

Magyarország alig költ az egészségügyre az EU tagállamaihoz képest

Paolo Gentiloni az Eurostat 2020-as konferenciáján Az egész Európai Unióban csökkentek tavaly a GDP-arányos egészségügyi kiadások, és Magyarországon is tovább romlott a helyzet 2022-ben – derül ki az Eurostat legfrissebb ... Read more »

Taylor Swift macskája a világ harmadik leggazdagabb háziállata, 474 millió R$ vagyonnal

Közzététel Olivia Benson, Taylor Swift macskája, nemcsak megnyerte az énekesnő szívét, hanem kiemelkedik a világ egyik leggazdagabb háziállataként is, becsült 474 millió R$ vagyonnal. Ez az elegáns és karizmatikus macska ... Read more »
Top List in the World