Valgforsker advarte Støre om Solberg-kritikk: Dagen etter gjorde han det igjen

valgforsker advarte støre om solberg-kritikk: dagen etter gjorde han det igjen

Statsminister Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet evaluerer valget på deres strategikonferanse i Ullensaker.

Valgforsker Johannes Bergh mener at Arbeiderpartiet, med Jonas Gahr Støre i spissen, bør snakke om egen politikk istedenfor å hakke på Erna Solberg.

Les også:Valgforsker: Støre vinner ikke på å angripe Solberg

– Jeg tror Arbeiderpartiet har lite å vinne på å angripe Erna Solberg for denne saken velgermessig, sa Bergh søndag.

Mandag morgen startet Støre med et stikk mot Solberg, fra toppen av VG.no-forsiden, under tittelen «Støre med Erna-stikk».

– Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal mene noe om hvordan Høyre velger sine ledere, men jeg vil si det på den måten: For velgerne er det viktig å se at når det skjer brudd på disse reglene må det få en konsekvens, og man må vise ansvar. Det har jeg vært opptatt av hos oss, og så får folk gjøre seg opp sin egen oppfatning av hvordan andre partier gjør det, sier Støre til VG.

Se video: Sterke scener etter våpenhvile

– Fokusere på egen politikk

– Er det dette du mente han ikke burde gjøre?

– Ja, det er det. Det jeg tror Arbeiderpartiet trenger å gjøre er å fokusere på egen politikk og få frem egne saker fordi disse habilitetsskandalene rammer jo også dem til en viss grad, sier Johannes Bergh til ABC Nyheter om Støres uttalelse.

Bergh understreker at Støres kritikk ikke var et frontalangrep på Solberg og at det er mange gode grunner for at bruddene på habilitetsreglementet bør få konsekvenser.

– Men det tror jeg handler mer om tilliten til norske politikere og det politiske systemet generelt. Det viser seg at dette ikke er saker som er avgjørende når velgerne skal bestemme seg for hvilket parti de skal stemme på. Da er politikkens innhold mer avgjørende, sier Bergh.

Les også:NRK bidro for å få «Bamsegutt» og familien hjem

Mindre populær

Han trekker frem at det er ikke er lett å si om sakene eller kritikken har spilt noen stor rolle for oppslutningen til partiene når man ser på meningsmålingene.

– Det som har vært den store konsekvensen av Erna Solbergs sak, og håndteringen av den, er at Solberg har gått fra å være landets mest populære politiker til å være mye mindre populær, særlig utenfor partiets egne rekker. Solberg var jo i en unik posisjon, men er nå en blitt en litt mer upopulær politiker på samme måte som Støre, forteller Bergh.

Høyre gikk frem 0,6 poeng på Poll of polls måling fra november. Samtidig gikk Arbeiderpartiet tilbake 1 poeng. Johannes Bergh tror ikke at kritikk mot Solberg vil hjelpe på oppslutningen fremover.

– For så vidt tror jeg ikke det har noen negativ betydning, men jeg tror på ingen måte at det er løsningen for Arbeiderpartiet for å appellere til velgerne.

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World