Ordfører ba om å gå ned i lønn – fikk nei av kommunestyret

Argumentene for at han vil kutte årslønna på 830.000 kroner er flere, forklarer han.

– Kommuneøkonomien er trang, det er en del av det, sier han til NRK.

Det var avisa Helgelendingen som først omtalte saken om ordføreren i Grane, som understreker at lønnskuttet bare skal gjelde ham selv.

– Det er viktig å få fram at dette er mitt valg. Jeg går ikke ut med en pekefinger og sier at dette må andre gjøre også. Det hadde blitt helt feil.

Fagerli sier at det er veldig mange i kommunen som står på og arbeider hardt og fortjener lønna si.

Men et enstemmig kommunestyre vedtok at ordførerlønna ikke skal endres.

– Ordføreren har et stort ansvar og skal være tilgjengelig til alle døgnets tider, sier Ida-Cathrin Olsen (Ap) blant annet om hvorfor hun ikke ville la ordføreren få viljen sin.

Grane kommune i Nordland har noe over 1400 innbyggere.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World