Minst åtte døde i uvær i Ukraina og Moldova

Minst fem personer er døde i uværet i den sentrale og sørlige delen av Ukraina. Tre personer er døde i nabolandet Moldova.

I tillegg er det meldt om minst 19 skadde personer i Ukraina og ti skadde personer i Moldova. Uværet veltet inn over de to landene med snø og kraftig vind som slo ut strømforsyningen til hundrevis av byer og landsbyer, og veier ble stengt.

Skoler holdt mandag stengt både i Ukraina og Moldova som følge av værforholdene. Prognosene går ut på at det blir mer snø og regn i Ukraina tirsdag.

Det som i russiske medier er blitt kalt «århundrets uvær» har siden søndag også rammet de russiskokkuperte ukrainske regionene Donetsk, Luhansk, Kherson, Zaporizjzja og Krim, samt regionene Dagestan, Krasnodar og Rostov sør i Russland. Ifølge den russiske regjeringen har rundt 1,9 millioner mennesker vært berørt av strømbrudd, og det er meldt om fire døde mennesker i Russland og på den annekterte Krim-halvøya.

minst åtte døde i uvær i ukraina og moldova

Ukrainske redningsarbeidere forsøker å frigjøre en bil som står fast i snøen på en vei i Odesa-regionen mandag. Foto: Ukrainske nødetater / AP / NTB

 

minst åtte døde i uvær i ukraina og moldova

En hjelpearbeider bistår to kvinner og kattene deres under evakuering i Jevpatorija på den annekterte Krim-halvøya mandag. Foto: AP / NTB

 

minst åtte døde i uvær i ukraina og moldova

Redningsarbeidere evakuerer folk fra et oversvømt område nær Jevpatorija på den annekterte Krim-halvøya. Foto: Russlands krisehåndteringsdepartement / AP / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World