Google sletter inaktive kontoer

google sletter inaktive kontoer

SLETTES: Har du ikke logget deg inn på Google-kontoen din på to år? Da risikerer du at den blir slettet fra fredag.

Google sletter inaktive kontoer

Har du en Google-konto som du ikke har brukt på lenge? Hvis du ønsker å beholde den, bør du i så fall logge deg inn før fredag. Da begynner Google å slette kontoer som har vært inaktive i to år.

Brukere som risikerer å få sine kontoer slettet, skal ha mottatt flere eposter fra Google etter at selskapet i mai i år kunngjorde at inaktive brukerkontoer kommer til å bli slettet. Slettingen berører ikke bare Gmail, men også innhold som man måtte ha på Google Drive, Docs og øvrige Google-tjenester.

Selskapet begrunner slettingen med sikkerhetsrisiko. Kontoer som ikke brukes over lengre tid, løper større risiko for å bli hacket. Typisk har slike kontoer gjerne gamle passord og de mangler ofte tofaktorverifisering, noe som gjør det lettere for andre å ta kontroll over dem.

Det enkleste man kan gjøre som bruker for å holde kontoen aktiv, og dermed hindre at den slettes, er å logge seg inn minst én gang hvert andre år.

Google opplyser at det kun er personlige kontoer som har vært urørt i to år eller mer, som skal slettes. Kontoer opprettet av organisasjoner, skoler og selskaper omfattes ikke av slettingen.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World