Ukraina-topp om Russlands støttespillere: – Ondskapens akse

ukraina-topp om russlands støttespillere: – ondskapens akse

Ukrainske soldater fra den 12. spesialbrigade forbereder avfyring fra en haubitser LH-70 nær frontlinjen i Donetsk-regionen sist uke.

Ukraina-topp om Russlands støttespillere: − Ondskapens akse

En ukrainsk general mener at Russland får hjelp av «ondskapens akse» og er bekymret for at Ukraina skal få mindre militær støtte fra Vesten.

Publisert: 28.11.23 kl. 01:38

Generalløytnant Serhii Najev, som ansvarlig for Ukrainas nordlige grense, har blitt intervjuet av amerikanske ABC:

– Vi innser at det nå pågår en ressurskrig. Russland får ressursene sine ved hjelp av ondskapens akse – det er Nord-Korea, det er Iran, sier Najev til ABC.

Det er kjent at Russland har fått droner fra Iran, og at Moskva har inngått et nært militærsamarbeid med Nord-Korea.

Advarte

– Og vi får luftforsvarsutstyr fra våre partnere, og vi kjemper mot Russland med støtten derfra. Det er viktig å forstå at en reduksjon av støtte vil ramme våre forsvarsevner. Men vi vil kjempe med det vi har, understreket generalløytnanten.

President Volodymyr Zelenskyj sa forrige uke at skiftet i fokus til Israel-Hamas-krigen har bremset leveringene av artillerigranater til Kyiv. Dette undergraver krigsinnsatsen ettersom motoffensiven mot Russland stopper opp, advarte presidenten.

– Leveransene fra Vesten har gått ned, sier Zelenskyj, ifølge Bloomberg.

– Vil redde liv

Statssekretær i amerikansk UD, James O’Brien, lover mandag at NATO skal fortsette sin støtte til Ukraina. Han sier at det ikke er aktuelt å presse Ukraina til samtaler med Russland, melder Reuters.

Sist uke kunngjorde Zelenskyj at deres vestlige allierte har forpliktet seg til å videreutvikle Ukrainas luftforsvarsevne. Ifølge Zelenskyj skal Tyskland og Frankrike lede en koalisjon av 20 land. Ifølge forsvarsminister Rustem Umerov skal de hjelpe til med å videreutvikle Ukrainas bakkebaserte luftvernsystemer.

Samtidig skal Storbritannia og Norge se på hvordan de kan styrke sikkerheten i Svartehavet, melder den samme forsvarsministeren på Telegram.

– Dette vil redde liv og ressurser, tillate ukrainske borgere å returnere fra utlandet og frata Russland muligheten til å terrorisere Ukraina, sier president Zelenskyj ifølge Armyinform.

1300 igjen av 30.000

Ukrainas minister for strategisk industri, Oleksandr Kamysjin, sier at landet bør fokusere på å produsere flere våpen, så de på sikt kan utvikle seg til «verdens våpenarsenal».

Den ukrainske generalstaben melder søndag kveld på Facebook at russerne først og fremst angriper i Avdiivka-området. Mer enn halvparten av de militære sammenstøtene som Ukraina har registrert det siste døgnet, har skjedd der.

Russerne bruker oftere og oftere droner, og det gjør det vanskeligere å evakuere sivile fra byen, melder Unian.

– Det er nå 1.336 mennesker igjen i byen, sier lederen for byens militæradministrasjon, Vitaly Barabasj ifølge Unian. Før krigen hadde Avdiika drøyt 30.000 innbyggere.

Publisert: 28.11.23 kl. 01:38

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World