INP med kjempeframgang etter omvalg i Moss – får ekstra mandat på fylkestinget

Endringene etter omvalget er små, men INPs fremgang gjør at partiet får ett ekstra mandat i fylkestinget i Østfold på bekostning av Høyre.

Det betyr at de rødgrønne og de borgerlige partiene har like mange mandater med 20 hver, og INP havner på vippen med sine to. Ingen av sidene er avhengig av støtte fra Pensjonistpartiets ene mandat.

INP ble fjerde størst i Moss med 6,8 prosent. Det er nesten 3,9 prosentpoeng mer enn partiet fikk ved valget i september.

Ellers er mandatfordelingen den samme som ved valget 11. september.

Etter det opprinnelige valget endte dette med at INP inngikk i samarbeid med en bred Arbeiderparti-ledet koalisjon med SV, Rødt, MDG, Sp, Pp og INP. Men INP har slått fast at dette samarbeidet er satt i spill etter omvalget, skriver Moss Avis.

Mandag ble det avholdt omvalg i Moss kommune til det nye fylkestinget i Østfold. Årsaken til at det ble en ny runde med fylkestingsvalg, var at det ikke var stemmesedler til INP i ett av valglokalene i kommunen på valgdagen. Valget ble dermed stemplet som ugyldig.

Valgdeltakelsen endte på vel 33 prosent. Ved det ordinære fylkestingsvalget var valgdeltakelsen rundt 55 prosent.

inp med kjempeframgang etter omvalg i moss – får ekstra mandat på fylkestinget

Ifølge de foreløpige valgresultatene fra Moss kommune ser det ut til at INP gjør et brakvalg. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

 

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World