Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

usympatisk av bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne.

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

(KRS.no): Bryne FK skrev seg inn i historiebøkene for fair play da klubbens store stjerne Arne Larsen Økland ba dommeren annullere en feilaktig scoring mot Bayern München.

Dagens klubbledelse risikerer å skrive seg inn i historien som de småligste i norsk fotball.

Start ligger med brukket rygg etter den famøse avlysningen av kvalifiseringskampen mot Bryne FK på lørdag. Klubbens leder har gått av, det blir et knallhardt etterspill og økonomien er elendig. I en slik situasjon bør det være åpenbart at man ikke gjør hva man kan for å helle salt i såret.

Bryne kunne dra hjem med 3–0 seier og walkover uten å sparket på ballen, og de kan reise uthvilte til neste kvalifiseringskamp mot Kristiansund på onsdag. Det er ikke Brynes skyld at det gikk som det gikk, men klubben la heller ikke to pinner i kors for å vinne kampen på sportslig vis. Alle forsøk på å flytte kampen ble bryskt avvist, og Bryne ble tilkjent seieren av Norges Fotballforbund.

Det er greit nok, selv om det er lite som minner om en gentleman som Arne Larsen Økland. Den tidligere Bryne-spilleren og Bryne-treneren huskes fortsatt for sin storhet da han fortalte dommeren at ballen ikke hadde vært inne i en kamp mot Bayern München.

Det skjedde i 1981, men selv 42 år senere er det folk som husker den episoden.

Bryne sender reiseregning

På en fotballbane ville Bryne slitt hardt med å vinne over Start. I årets to kamper tok Start fire av seks mulige poeng i de to kampene mot Bryne. Etter alt å dømme ville det blitt en tøff batalje og mange slitne bein lørdag kveld. Dersom Bryne hadde tatt seieren, ville de hatt kort tid på rekonvalesens foran kampen mot Kristiansund onsdag.

Bryne vant ikke bare kampen på walkover, de fikk også en fordel inn mot neste kamp ved å være uthvilte. De fleste ville vært fornøyd med en slik uttelling og vist noe sympati for en klubbleder i Start som ble syndebukken for sitt valg om å forsøke å redde den økonomisk tyngede klubben for 150.000 kroner i strømregning.

Men slik tenker ikke Brynes daglige leder. Han vil sende reiseregningen på 20-30.000 kroner til klubben fra Kristiansand. Snakk om å ville sparke noen som ligger nede!

– Det er vanlig prosedyre ved avlysninger. Da må laget som skulle arrangere kampen betale for reisekostnadene. Det er kun snakk om en busstur og noe oppholdskostnader, men det er ikke store summer, uten at jeg kan si hva summen er, sier daglig leder Bryne FK Hans Øyvind Sagen til KRS.

Hva er poenget?

Fotballekspert og fotballentusiast Davy Wathne ser heller ikke poenget med at Bryne krever Start for reiseutgiftene. På Twitter/X skriver han at han ikke skjønner hvorfor Bryne skal få igjen utgiftene til en kamp de slapp å spille og vant på walkover. Usympatisk, ufint og usportslig er noen av karakteristikkene som nevnes i tråden under Wathnes innlegg, men det er også noen som støtter Brynes krav.

– Skjønner at arrangørklubben må bære gjestenes ekstrautgifter hvis en kamp blir avlyst og må spilles på et senere tidspunkt. Men jeg skjønner ikke hvorfor Bryne skal få refundert utgiftene til en kamp de slapp å spille, men vant på walk over. Hva er tanken bak?, skriver Wathne på Twitter/X.

Usympatisk opptreden

Bryne FK kan være i sin fulle rett til å kreve pengene, men resten av Fotball-Norge er også i sin fulle rett til å stemple det som en svært usympatisk opptreden. Bryne ville fått de anslagsvis 30.000 kronene i reiseregning uansett, men nå gikk de altså videre uten å spille kampen og uten å slite på spillerne.

Og så takker de for griseflaksen med å sparke en annen klubb som ligger nede.

Personlig foretrekker jeg spillere og klubber som driver med fair play, og som ønsker å gjøre opp ute på banen. Fotballen er full av juksepaver som filmer og bruker andre skitne triks – og som bidrar til å gi publikum en forakt for fotballens verdigrunnlag. Det undergraver sporten på lengre sikt.

PS! Onsdag klokken 19.00 løper Bryne ut på Nordmøre Stadion for å møte Kristiansund. Beklager å si det, men det vil fryde meg om KBK gir Bryne grisebank og sender dem tilbake til Jæren som slakt. Du kan se kampen på KRS.no.

Les flere saker fra krs.no her

News Related

OTHER NEWS

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget.

Ta en titt på dokumentaren om hvordan NHL 94 ble laget. Verdens beste hockeyspill gjennom tidene? Vel, NHL 94 er definitivt et av de mest elskede, så mye er klart ... Read more »

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World