Fossesholm vil opp av gropen: – Kan holde på med dette i 10-12 år til

Sist uke møtte hun pressen i Holmenkollen. Der forklarte hun hvorfor konkurranseplanene er satt midlertidig på vent.

Hun sto over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen og blir neppe å se i verdenscupen før jul.

– Jeg vet hva jeg kan, men må gi meg selv litt tid. Jeg må være trygg på at det varer, og at jeg kan komme tilbake å gå skirenn og føle at jeg kan holde på med dette en 10-12 år til. Jeg må bare være litt smart. Hvis jeg ikke koser meg med det jeg driver med, kan jeg like gjerne drive med noe annet, sa Fossesholm til NTB.

22-åringen kom inn i landslaget som 18-åring, men i de to siste sesongene er det lite som har fungert for henne. Til tross for noen gode enkeltrenn, har hun trøblet mye. I høst ble hun så sliten og nedstemt at hun satte på bremsen. Sesongåpningen på Beitostølen gikk uten henne.

Tenkt tanken

Hun sier at hun har vært inne på tanken om å legge opp.

– Jeg har drøftet mange ganger med meg selv om det er riktig av meg å fortsette med langrenn eller om jeg bør slutte, men jeg har kommet til samme konklusjon hver gang at det vil jeg absolutt ikke. Jeg ville ha angret så fælt om jeg hadde gitt meg, forteller 22-åringen fra Vestfossen.

Hun sier at gleden ved å drive med langrenn sitter i ryggmargen.

– Jeg må bare la det gå litt tid. Dette er egentlig det beste jeg vet. Jeg tenker ikke på at det er det samme som jobb. Min jobb og hobby er det samme. Jeg må bare finne tilbake den hobbybiten. Jeg driver med ski fordi det er det morsomste jeg vet, og jeg skal utnytte den tiden som er igjen av idrettskarrieren.

Tilbake

– Er det slik at du bare kommer tilbake om du er i stand til å tilhøre verdenstoppen fra første stavtak?

– Jeg har trent jeg, og det er ikke farlig å gå dårlige skirenn. Men om jeg etter nyttår en gang kommer tilbake og går et dårlig skirenn, så graver jeg meg ikke ned av den grunn. Det vil være et steg på veien, sier hun.

Fossesholm sier at hun hele tiden må jobbe med seg selv for å bli kvitt nedstemtheten.

– Selv om jeg akkurat nå ikke lykkes kjempebra på ski, så er jeg mer enn bare en skiløper. Det er det viktig å minne seg selv på hele tiden. Hvis ikke blir livet stusslig.

 

fossesholm vil opp av gropen: – kan holde på med dette i 10-12 år til

Helene Marie Fossesholm under pressekonferansen på Scandic Holmenkollen Park Hotel tidligere denne uken. Foto: Javad Parsa / NTB.

fossesholm vil opp av gropen: – kan holde på med dette i 10-12 år til

Helene Marie Fossesholm fortalte pressen om beslutningen om å ta en konkurransepause under pressekonferanse på Scandic Holmenkollen Park Hotel denne uken. Foto: Javad Parsa / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World