To av tre evakuerte fra Gaza har ikke bolig i Norge

to av tre evakuerte fra gaza har ikke bolig i norge

VENTER SPENT: Fremmøtte venter på evakuerte fra Gaza som var om bord på et fly som ankom Oslo lufthavn Gardermoen fra Kairo mandag 20. november. Nå viser det seg at mange ikke har noe sted å bo i Norge.

To av tre evakuerte fra Gaza har ikke bolig i Norge

Nå krever Palestinakomiteen at myndighetene finner bolig til de evakuerte, skriver Klassekampen.

Lørdag 18. november landet det første flyet med evakuerte fra Gaza på Gardermoen. To dager senere landet et nytt fly, og til sammen er nå i overkant av 190 norske statsborgere, eller personer med nær tilknytning til Norge, tilbake i landet. 91 av dem er barn.

Nesten 130 av de evakuerte har imidlertid ikke et sted å bo i Norge. Dette ble kartlagt av norske myndigheter i Kairo i Egypt før de reiste til Norge, ifølge Gunnhild Grimstad-Kirkeby, kommunaldirektør i Ullensaker kommune.

Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen, mener de evakuerte må få hjelp til å finne bosted.

– De norske borgerne uten bosted må få hjelp til å finne bolig og få dekket kostnadene til livsopphold. De har ingen midler her. De får dårlig oppfølging, sier Khateeb til Klassekampen.

Helse- og omsorgsdepartementet opplyser at de evakuerte fra Gaza skal bli ivaretatt av hjemkommunene.

Gunnar Stavrum: Han har gitt smålig skadefryd et ansikt

På spørsmål om hvordan man håndterer dem som ikke har bolig, opplyser departementet at ansvaret i hovedsak ligger på kommunene, som ifølge departementet er godt forberedt på å håndtere dem som kommer. De evakuerte skal få hjelp til å finne aktuell kommune og bli satt i kontakt med kommunen.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World