Aps energitalsperson vil ikke avvise kabelkutt

Fire av Norges 17 utenlandskabler for import og eksport av strøm går til Danmark. To av dem har få år igjen av sin tekniske levetid. Om kablene skal fornyes vil det øke utvekslingskapasiteten slik at mer strøm kan eksporteres. Det krever myndighetsgodkjenning.

I Klassekampen 18. november tok Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til orde for at kablene ikke skal fornyes.

– Vi mener tiden er forbi for store, nye utenlandskabler, sa han.

Marianne Sivertsen Næss, som er leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget og er Aps energipolitiske talsperson, er ikke avvisende til Sp-lederens syn.

– Jeg er langt på vei enig, hvis dette skulle betyr mer krafteksport. Det jeg tenker må være førende for beslutningen, er hva vi er tjent med i det lange løp, sier hun til Klassekampen tirsdag.

– Det er avgjørende at vi sikrer kraftoverskudd, som vi har hatt i Norge, og det er ingen selvfølge at de kablene skal fornyes. Om det vil bidra til enda mer eksport, så er svaret ganske opplagt, sier hun.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World