Haalands sjef hyller avdød legende: – Introduserte ting ingen hadde sett før

Venables døde lørdag etter lang tids sykdom. Han ble 80 år.

Den engelske fotballegenden vant tre trofeer som manager. To med Barcelona og ett med Tottenham. Han var trener i Barcelona fra 1984 til 1987.

Den gangen var Pep Guardiola en nysgjerrig og lærevillig tenåring i den katalanske storklubbens ungdomsakademi.

Et velkjent bilde viser 15 år gamle Guardiola som ballgutt i europacup-semifinalen mot IFK Göteborg i 1986. På det samme bildet løftes Venables på gullstol av to Barcelona-spillere.

– Som Barcelona-fan ga han oss det første ligamesterskapet på elleve år. Hans innflytelse på klubben var helt utrolig, sier Guardiola.

– Han introduserte ting ingen hadde gjort før, spesielt en viss måte å presse motstanderne på samt nye dødballer. Jeg husker hvor mange mål midtstopperne våre scoret. Dette er et stort tap for engelsk fotball, tilføyer spanjolen om avdøde Venables.

Barcelona var på ingen måte dominerende da Venables tok over trenerjobben i 1984. Han ledet imidlertid klubben til seriemesterskap i 1985 og tok europacupfinalen et år senere. Der ble det sjokktap mot Steaua Bucuresti etter straffesparkkonkurranse.

– Jeg var bare en ballgutt, men jeg husker jeg snakket med venner av meg som spilte med ham, og jeg husker deres ord om ham både som manager og person, sier Guardiola.

– Han var så morsom, og han sang Frank Sinatra-sanger på katalanske TV-show. Han var en skikkelig, skikkelig bra mann, legger City-sjefen til.

Tirsdag skal han lede Erling Braut Haaland og resten av Citys stjernegalleri i mesterligamøtet med Leipzig.

haalands sjef hyller avdød legende: – introduserte ting ingen hadde sett før

Terry Venables gikk bort lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

haalands sjef hyller avdød legende: – introduserte ting ingen hadde sett før

Pep Guardiola hyller avdøde Venables. Foto: Martin Rickett/PA via AP / NTB

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World