Undersøkelse: Gaza-innbyggere negativt innstilt til Hamas før angrepet på Israel

undersøkelse: gaza-innbyggere negativt innstilt til hamas før angrepet på israel

ØDELEGGELSER: En palestinsk kvinne ser på frukt som er til salgs i Gaza by mandag. Selv om mange palestinere var negative til Hamas før angrepet på Israel, kan dette ha endret seg, ifølge en amerikansk-palestinsk forsker.

Undersøkelse: Gaza-innbyggere negativt innstilt til Hamas før angrepet på Israel

Tilliten til myndighetene på Vestbredden er også svært lav, ifølge undersøkelsen, som ble gjort av Arab Barometer fra slutten av september til 6. oktober, og som er publisert i tidsskriftet Foreign Affairs. 399 av intervjuobjektene kommer fra Gaza og 790 fra Vestbredden.

67 prosent av respondentene på Gazastripen svarte at de hadde lite eller ingen tillit til Hamas, ifølge den amerikansk-palestinske forskeren Amaney Jamal ved Princeton’s School of Public and International Affairs.

– Dette er spesielt viktig på grunn av den feilaktige påstanden om at alle Gazas innbyggere støtter Hamas, og at alle Gazas innbyggere derfor må holdes ansvarlig for dens handlinger, dens fryktelige handlinger, sier Jamal.

– To okkupanter

Jamal påpeker at Gaza er et fattig samfunn, der mange ikke har råd til å brødfø sin egen familie.

– Da vi spurte hvem de mener hadde skylden, trodde vi at anklagene først og fremst kom til å være rettet mot Israel på grunn av blokaden. Men de fleste pekte på korrupsjonen i Hamas, mer enn de viste til den israelske blokaden, sier Jamal.

Spørreundersøkelsen avdekker også at de spurte palestinerne også er svært negative til selvstyremyndigheten på den israelskokkuperte. De blir blant annet anklaget for å ha blitt mer autoritære, og det er blitt vanlig å si at «vi pleide å ha én okkupasjonsmakt, nå har vi to».

– Hardere holdninger

Kun 9 prosent av de spurte svarte at de var positivt innstilt til regjeringen til president Mahmoud Abbas.

Jamal understreker at selv om de fleste på Gazastripen hadde et negativt syn på Hamas fram til 7. oktober, så kan dette ha endret seg som følge av den israelske krigføringen, som har krevd tusenvis av sivile liv og lagt store deler av Nord-Gaza i grus.

– Israel kuttet forsyningene av vann, mat, drivstoff og strøm til Gaza etter 7. oktober-angrepene, noe som kastet området inn i en dyp humanitær krise. Lidelsene som palestinerne har opplevd, har trolig gjort holdningene deres hardere, sier hun.

(©NTB)

News Related

OTHER NEWS

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: "Vi diskuterer"

Michael Mann om Adam Driver i Heat 2: “Vi diskuterer” Om noen uker får vi se Adam Driver i rollen som Enzo Ferrari i Michael Manns dramatiserte biografi, Ferrari. Filmen ... Read more »

NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem

Oslo 20231122. NRK og kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen med pressebrief om «Ingen elsker Bamsegutt» på Marienlyst. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB NRK bidro til å få «Bamsegutt» hjem NRK sier ... Read more »

Detaljhandelen steg med 0,6 prosent

STIGER: Etter tre måneder med fall steg detaljhandelen i oktober. Detaljhandelen steg med 0,6 prosent Detaljhandelen i Norge steg 0,6 prosent fra september til oktober, viser tall fra SSB mandag ... Read more »

Usympatisk av Bryne å sparke en klubb som ligger nede

SMÅLIG: Brynes daglige leder Hans Øyvind Sagen vil sende Start en reiseregning på 30.000 kroner selv om laget vant på walk over og uten å slite på spillerne. Usympatisk av ... Read more »

9 Situasjoner en Skytten har opplevd

9 Situasjoner en Skytten har opplevd. Foto: Pexels Skytterne er fantastiske følgesvenner, og mange sier at dette er det beste stjernetegnet. Stemmer det? + Stjernetegnkombinasjon – Fiskene og Væren Profilen ... Read more »

Manchester United går for Premier League floppen som ikke likte å være i England

Det var et svakt rykte for noen dager siden som var vanskelig å tro på, men nå begynner det å ligne på noe som faktisk kan skje. Manchester United har ... Read more »

6 Sjarmerende Tips for å Dekorere Hjemmet Ditt til Jul, Selv uten Plass til et Tre

Foto: Unsplash Med den forestående festsesongen er det på tide å dykke inn i julestemningen og forvandle hjemmet ditt til en koselig og festlig oase. Men hva om plassen er ... Read more »
Top List in the World