Wat denkt Referee Department over (lichte?) strafschop? De Bleeckere velt oordeel over penalty voor Anderlecht

RSC Anderlecht won gisteren met 2-1 van RWDM. De bezoekers leken lange tijd op weg naar een stunt, maar een strafschop luidde de ommekeer in. Maar werd die elfmeter terecht gefloten?

wat denkt referee department over (lichte?) strafschop? de bleeckere velt oordeel over penalty voor anderlecht

Wat denkt Referee Department over (lichte?) strafschop? De Bleeckere velt oordeel over penalty voor Anderlecht

Er was namelijk heel wat kritiek op de beslissing van Erik Lambrechts. Ook het Referee Department heeft inmiddels licht laten schijnen op de zaak.

“Live is het enorm moeilijk te beoordelen”, aldus Frank De Bleeckere. “De VAR zag echter dat Makhtar Gueye met gestrekt been in duel ging. Hij schampt dan wel de bal, maar komt te laat.”

Het Referee Department volgt dan ook de beslissing om een strafschop toe te kennen. “We steunen de beslissing. Des te meer omdat Gueye een gevaarlijk manoeuvre uitvoerde en vol op de enkel van Thomas Delaney terecht kwam.

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World