Sneeuwbuien op komst!

sneeuwbuien op komst!

Sneeuwbuien op komst!

Regionaal kwam het maandavond al tot winterse neerslag, maar er komt nog meer sneeuw. Vanavond en komende nacht kunnen we sneeuwbuien verwachten en kan het landschap regionaal witkleuren. In dit artikel vertellen we je waar het gaat sneeuwen.

Het winterweer is terug in Nederland: afgelopen weekend kwam het tot de eerste officiële nachtvorst en maandag viel regionaal (natte) sneeuw met de eerste witte landschappen van het seizoen als gevolg. De komende dagen kunnen we vaker witte landstreken verwachten.

Vandaag is flink wat ruimte voor de zon. Aan het begin van de ochtend liggen de temperaturen landinwaarts lokaal onder het vriespunt, waardoor het glad kan zijn door bevriezing van natte weggedeelten. Vanmiddag ligt de temperatuur tussen 2 graden in het oosten en 6 graden in de kustgebieden.

Aan het eind van de middag middag daalt de temperatuur landinwaarts naar waarden iets onder het vriespunt. In het uiterste noordwesten neemt de bewolking en de kans op winterse buien toe.

Toenemende sneeuwkansen

Vanavond trekt vanuit het noordwesten een aantal winterse buien over het land met regen, hagel en natte sneeuw. Ook is er kans op een klap onweer. In het noordoosten kan het tijdens een intensieve bui lokaal even wit worden. In het midden en zuiden is het aanvankelijk droog met opklaringen. Geleidelijk trekken de buien ook naar het midden van het land en komende nacht komen in het hele land buien voor. Aan de westkust valt voornamelijk regen en hagel bij een graad of 5. Verder landinwaarts valt af en toe ook natte sneeuw en ligt de net boven het vriespunt. In het oosten en noordoosten ligt de temperatuur rond het vriespunt en daar is de kans op sneeuwbuien het grootst. Hierdoor kan het regionaal wit worden met enkele centimeters sneeuw.

Sneeuwbuien in het verkeer. Foto: Willy Bonnink-Naves

Lokale sneeuwbuien tijdens de ochtendspits

Woensdagochtend trekken nog enkele winterse buien over het land. Er valt regen, hagel en in het binnenland (natte) sneeuw. Vooral in de oostelijke provincies kan de sneeuw een tijdje blijven liggen.

Na woensdag blijft het licht winters in Nederland. Met onze uitgebreide weersverwachting blijf je op de hoogte wanneer jij weer sneeuw of gladheid kan verwachten.

sneeuwbuien op komst!

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World