STVV en KV Mechelen goed vertegenwoordigd, maar dé uitblinkers waren toch bij Anderlecht en Union te vinden

Ook deze week gingen we weer op zoek naar de uitblinkers van de speeldag. En er waren er wel wat, maar ze waren vooral in de verdediging en op het middenveld te vinden.

stvv en kv mechelen goed vertegenwoordigd, maar dé uitblinkers waren toch bij anderlecht en union te vinden

STVV en KV Mechelen goed vertegenwoordigd, maar dé uitblinkers waren toch bij Anderlecht en Union te vinden

Doelman

RWDM verloor dan wel, maar dat was absoluut niet de schuld van Théo Defourny. Met een paar knappe saves op onder meer pogingen van Vazquez en Raman hield hij de Brusselaars lang in de race in het duel met de grote buur. Zijn naam werd door de bezoekende aanhang lang gescandeerd.

Verdediging

KV Mechelen kon rekenen op een héél sterke David Bates tegen KV Kortrijk. Malinwa gaf de bal veelal aan de thuisploeg om op de counter te kunnen spelen. Bates hield het achteraan gesloten. Ook bij Gent een uitblinker in de verdediging. Watanabe stond – zoals al heel het seizoen – onwrikbaar.

Maar dé uitblinker van de speeldag is de 36-jarige Jan Vertonghen. ‘A one man wrecking crew!’ Foutloos in verdediging en zich dan ook nog eens gaan moeien in de aanval voor de assist op de winnende treffer af te leveren. Zoals goeie wijn beter met de jaren.

Middenveld

Lemaréchal is de man die het allemaal doet voor Cercle Brugge: duels, loopvermogen, diepgang… Een heel moderne voetballer, wat hij alweer bewees tegen Eupen. En dan was er nog Rob Schoofs, bij KV Mechelen alweer alomtegenwoordig met ook nog een goal en een assist.

stvv en kv mechelen goed vertegenwoordigd, maar dé uitblinkers waren toch bij anderlecht en union te vinden

Ook moet er eens gesproken worden over Jarne Steuckers. De STVV-middenvelder maakt al heel lang indruk. Als zijn spitsen wat beter hadden afgewerkt, had hij een paar assists meer gehad. Maar dus scoorde hij maar zelf.

Ook Cameron Puertas deed weer wat hij al een heel seizoen doet: bepalend zijn voor Union. Dat de middenvelder onder Geraerts amper aan spelen toe kwam, is op dit moment onbegrijpelijk. Zijn doelpunt was goed voor een punt tegen Gent.

Aanval

Het was eigenlijk niet makkelijk om deze speeldag uitblinkers te vinden onder de aanvallers. Ferran Jutgla maakte een beauty tegen OH Leuven, Aboubakary Koita was met een assist bepalend tegen Antwerp.

Kawabe bezorgde Standard dan weer de zege tegen Genk. Een heel mooie treffer en een voorbeeld van ‘body control’.

stvv en kv mechelen goed vertegenwoordigd, maar dé uitblinkers waren toch bij anderlecht en union te vinden

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World