Brundle zag Verstappen iedereen overtreffen: 'Blij dat ik dat heb mogen meemaken'

brundle zag verstappen iedereen overtreffen: 'blij dat ik dat heb mogen meemaken'

Brundle zag Verstappen iedereen overtreffen: ‘Blij dat ik dat heb mogen meemaken’

Voormalig F1-coureur en Sky Sports-expert Martin Brundle schrijft in zijn column dat hij blij is dat heeft mogen meemaken hoe Max Verstappen iedereen heeft overtroffen in het 2023-seizoen. Wat er ook gebeurde tijdens een race, de Nederlander kwam als de winnaar uit de bus. Het talent van de 26-jarige werd ondersteund door de onfeilbare betrouwbaarheid en geweldige strategieën en pitstops van Red Bull Racing.

Op zondag 26 november ging het 2023-seizoen van Verstappen dan echt de geschiedenisboeken in. De Nederlander sloot het jaar af met de negentien overwinningen in één seizoen en 1003 rondes aan de leiding. Met 54 zeges staat hij derde in de ranglijst van F1-legendes met de meeste overwinningen. Verstappen gaf het zelf ook al aan, iedereen is getuige geweest van een seizoen die wellicht nooit meer herhaald zal worden. ‘Dit Formule 1-seizoen eindigt op dezelfde manier als het begon, met een dominante en zelfverzekerde overwinning van Max Verstappen’, begint Brundle in zijn column bij Sky Sports. ‘Het draaide natuurlijk allemaal om een man en zijn machine, en het team dat op spectaculaire wijze samenwerkte.’

De verschillen tussen Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez werden pijnlijker blootgelegd dan ooit. ‘Max had dit seizoen het beste team en de beste auto, maar dat gold ook voor Sergio Perez, en ze stonden tegenover verschillende krachtige teams en wereldklasse coureurs. Max heeft simpelweg iedereen overtroffen’, vervolgt de oud-coureur. ‘Hij kwam als overwinnaar uit de bus in regen en zonneschijn, met safetycars en rode vlaggen, te midden van algemene chaos en een paar schermutselingen.’ Niks leek de 26-jarige te kunnen stoppen, de regen in Zandvoort niet, en de hitte in Qatar ook niet. ‘En het team ondersteunde zijn talent met overwegend onfeilbare betrouwbaarheid en geweldige strategieën en pitstops. Ik ben erg blij dat ik het heb mogen meemaken’, schrijft Brundle.

Tekst gaat verder onder de foto.

Verstappen deed niet alles goed, ‘maar hij is heel direct en eerlijk’

De dominantie van Verstappen viel niet bij iedereen goed. Sommigen vonden dat het saai werd, want van tevoren was het bijna wel al bekend wie er zou winnen. Het leverde hier en daar wat boegeroep op van fans, maar daar trok Verstappen zich niets van aan. ‘Max deed niet alles goed, bijvoorbeeld toen de coureurs het veld betraden voor de traditionele groepsfoto aan het einde van het seizoen, was er wat boegeroep toen hij verscheen, zoals we ook op sommige andere circuits hebben gehoord’, vervolgt de Brit. ‘Hij had kritiek op Las Vegas, wat niet echt zinvol was om op die manier te uiten, hoewel hij op racedag na weer een overwinning warm werd voor het evenement. Ik vind het leuk dat Max zegt wat hij denkt, en ik heb hem altijd heel verfrissend gevonden om te interviewen, en ook gewoon om mee te praten in de paddock.’

De Nederlander haalde flink uit naar de poppenkast die Las Vegas om de Grand Prix had georganiseerd, en vader Jos Verstappen liet zelfs weten dat het wel een tandje minder mocht. De drievoudig wereldkampioen neemt echter nooit een blad voor de mond. ‘Hij is heel direct en eerlijk, wat je ziet is wat je krijgt, en het lijkt hem duidelijk niet zoveel te schelen wat anderen denken’, denkt Brundle. ‘Ik kan het niet helpen, maar ik denk dat iets meer diplomatie en balans meer passend zouden zijn voor de erfenis die hij zal achterlaten, en uiteindelijk zijn we allemaal slechts hoeders van deze geweldige sport terwijl we er doorheen gaan. Natuurlijk was hij als tiener wat opstandig en wild toen hij voor het eerst in de F1 racete, maar dat heeft hij opgelost en hij is nu vooral een model van kalmte op de baan, en net zo eerlijk als ieder ander als het gaat om hard racen. Ik begrijp niet waarom hij nog steeds als de schurk wordt gezien, maar de fans zullen hun eigen mening vormen.’

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World