Freek Bartels doet stapje terug vanwege burn-outklachten

freek bartels doet stapje terug vanwege burn-outklachten

Freek Bartels

Freek Bartels (37) heeft zich teruggetrokken uit de musical Jesus Christ Superstar. De acteur heeft last van burn-outklachten en zal niet meer te zien zijn als Judas.

“Dan moet je daar open en eerlijk over zijn”

Lucas Hamming vervangt hem, maakt producent Albert Verlinde maandag bekend. Lucas speelde de rol van Judas eerder al in The Passion.

“Voor de rol van Judas in dit bijzondere project wil je alles kunnen geven”, laat Freek weten. “Momenteel lukt dat mentaal en fysiek niet en dan moet je daar open en eerlijk over zijn. Ik ben erg dankbaar voor het begrip van de producenten en vind het geweldig dat Lucas de rol van mij over gaat nemen.”

Albert staat achter de acteur. “We kunnen alleen maar respect hebben voor het feit dat een acteur zelf zijn grenzen aan durft te geven, het is nogal een beslissing. Judas is niet de meest gemakkelijke rol om te casten. We hebben kritisch gezocht naar een geschikte vervanger die alle capaciteiten voor deze rol in huis heeft, en we zijn ervan overtuigd dat Lucas met zijn muzikale talent en ervaring deze rol vorm kan geven.”

Jesus Christ Superstar, geregisseerd door Ivo van Hove, gaat op 21 januari in première en is daarna acht maanden in 21 theaters te zien. Naast Lucas zijn Jeangu Macrooy, Edwin Jonker, Alex Klaasen en Magtel de Laat erin te zien.

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World