Aandacht voor ABN AMRO op Damrak na adviesverlaging

aandacht voor abn amro op damrak na adviesverlaging

Aandacht voor ABN AMRO op Damrak na adviesverlaging

AMSTERDAM (ANP) – Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar ABN AMRO. Het beleggingsadvies voor de bank werd door analisten van Deutsche Bank verlaagd. Beleggers kijken verder vooral uit naar nieuwe inflatiegegevens uit Europa en de Verenigde Staten, die donderdag naar buiten komen.

Na de sterke stijging van de prijzen vorig jaar schroefden de centrale banken de rentes flink op, wat ongunstig was voor de waardering van veel aandelen en obligaties. De hoop dat de centrale banken nu klaar zijn met de verhogingen en de rente volgend jaar weer zal worden verlaagd, zorgde in de afgelopen weken echter voor een stevig koersherstel.

De verlenging van de wapenstilstand tussen Israël en Hamas met twee dagen zorgt ook voor enige opluchting op de beurzen. De wapenstilstand ging vrijdag in en zou aanvankelijk vier dagen duren.

Brunel

De AEX-index op het Damrak koerst af op een licht lager begin van de nieuwe handelsdag. De Aziatische aandelenmarkten lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Nikkei in Tokio eindigde 0,1 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor tussentijds 0,7 procent. De hoofdindex in Shanghai won 0,2 procent. Volgens de Chinese centrale bank zal het land dit jaar de doelstelling van een economische groei van 5 procent halen. De Australische beurs won 0,4 procent, ondanks een onverwachte daling van de winkelverkopen in het land.

Ook Brunel staat in de belangstelling. De detacheerder liet voorafgaand aan zijn beleggersdag weten sterke voortgang te hebben geboekt met het vijfjarenplan 2021-2025 en ondanks uitdagende omstandigheden op koers te liggen om de doelstellingen te bereiken. Het bedrijf verwacht in de komende jaren een hoge eencijferige groei van de omzet en brutowinst te realiseren.

Elektrische bussen

Ebusco kondigde aan te zijn geselecteerd door de Italiaanse inkooporganisatie Consip in de categorie “voorstedelijke bussen in Klasse I”. Dankzij deze selectie zal het bedrijf zijn elektrische bussen aanbieden aan Italiaanse overheden en exploitanten zonder dat er een Europese aanbesteding hoeft te worden uitgeschreven.

Op de oliemarkt wordt gewacht op de eerder uitgestelde OPEC-vergadering die donderdag wordt gehouden. Saudi-Arabië en Rusland lijken aan te sturen op een verdere verlaging van de olieproductie om de prijzen te stuwen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 75,06 dollar. Brentolie kostte ook 0,3 procent meer, op 80,19 dollar per vat. De euro was 1,0944 dollar waard, tegen 1,0933 dollar een dag eerder.

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World