PME verhoogt pensioenen met ruim 3 procent, premie blijft gelijk

pme verhoogt pensioenen met ruim 3 procent, premie blijft gelijk

PME verhoogt pensioenen met ruim 3 procent, premie blijft gelijk

DEN HAAG (ANP) – PME Pensioenfonds heeft besloten de pensioenen van alle deelnemers per 1 januari 2024 met 3,26 procent te verhogen. De pensioenpremie, die werkgevers samen met werknemers betalen, blijft volgend jaar met bijna 28 procent gelijk en de pensioenopbouw stijgt licht. Opgeteld bij eerdere verhogingen heeft PME naar eigen zeggen in anderhalf jaar tijd de pensioenen met 11 procent verhoogd.

“Drie keer achter elkaar kunnen verhogen, na veertien jaar stilstand, is heel mooi”, zegt Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME. “Tegelijkertijd besef ik me dat die verhogingen niet de gehele inflatie over die periode compenseren. Bovendien zit er een groot verschil tussen de berekende inflatie en wat de mensen aan de kassa voelen. Wel heeft PME iedere keer geprobeerd om het maximaal haalbare te doen zonder onnodige risico’s te nemen.”

PME beheert de pensioenen van ruim 600.000 (oud-)werknemers in de metaal en technologische industrie. Het belegd vermogen bedraagt eind november 2023 ongeveer 50 miljard euro. PME is in omvang van het vermogen het vijfde fonds in Nederland.

Eerder besloot Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) al om de pensioenen volgend jaar met 4,8 procent te verhogen. Ook PFZW, verantwoordelijk voor het pensioen van 2,9 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn, hield de pensioenpremie gelijk.

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World