Van Anrooij maakt cross-rentree in Flamanville (en Boom?), Van Empel en Pieterse niet in Wereldbeker

van anrooij maakt cross-rentree in flamanville (en boom?), van empel en pieterse niet in wereldbeker

Van Anrooij maakt cross-rentree in Flamanville (en Boom?), Van Empel en Pieterse niet in Wereldbeker

Shirin van Anrooij keert terug in de cross! De 21-jarige renster van Baloise Trek Lions reed dit seizoen alleen de wedstrijden in Beringen (derde) en Waterloo (DNF) en nam vervolgens tijd voor vakantie en een solide trainingsperiode. Zondag is ze van de partij in de Wereldbeker in Flamanville, terwijl ze normaliter zaterdag ook start in Boom.

Gerben de Knegt heeft zondag in Frankrijk naast Van Anrooij ook de beschikking over haar ploeggenote Lucinda Brand en vrouw-in-vorm Ceylin del Carmen Alvarado. Fem van Empel en Puck Pieterse slaan de Wereldbeker in Flamanville over, zoals ze ook al deden bij de race in Dublin van afgelopen zondag. ‘Fem en Puck slaan deze wedstrijd over met het oog op de rest van de winter en de andere wielerdisciplines waar ze komend jaar weer in willen uitblinken. Voor mij zijn dat logische keuzes. Bovendien is het een opsteker dat we met veel verschillende rensters kunnen winnen, ook als we toppers als Puck en Fem moeten missen’, zo zegt de bondscoach in een persbericht van de KNWU.

Bij de heren zijn Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar namens Baloise Trek Lions alle drie van de partij. Voor Pauwels Sauzen Bingoal doet Ryan Kamp mee. ‘Mooi om te zien dat Pim in Dublin bevestigt met een tweede overwinning, waarmee hij ook in de wereldbekerstand een goede zaak doet. Lars van der Haar en Joris Nieuwenhuis zijn ook weer van de partij en ik had in de selectie ook ruimte voor bijvoorbeeld Luke Verburg, die weer wat extra crossritme kan opdoen en punten kan scoren voor een betere startpositie. Ook bij de vrouwen was die ruimte er voor Femke Gort’, aldus De Knegt.

Selectie Nederland – Wereldbeker cross Flamanville 2023

Elite-mannen:

Lars van der Haar

Joris Nieuwenhuis

Pim Ronhaar

Ryan Kamp

Corné van Kessel

Stan Godrie

Mees Hendrikx

Luke Verburg

Elite Vrouwen

Ceylin del Carmen Alvarado

Lucinda Brand

Inge van der Heijden

Annemarie Worst

Manon Bakker

Shirin van Anrooij

Denise Betsema

Aniek van Alphen

Leonie Bentveld

Lauren Molengraaf

Femke Gort

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World