Hoelang nog? Yesilgöz wankelt

hoelang nog? yesilgöz wankelt

Hoelang nog? Yesilgöz wankelt

De VVD is geen aardige partij. Wie niet levert (macht, zetels) moet weg. En daarom is binnen een week na de verloren discussie over de positie van de leider van de VVD. Na een verloren verkiezing, een weinig inhoudelijke VVD-campagne en gezwabber over de samenwerking met de PVV, maakt de tot voor kort oppermachtige VVD een onzekere indruk en lijkt het contact met de achterban verder uit zicht te raken. In de hogere partij-regionen wordt dan ook erkend dat de koers beter uitgelegd moet worden.En uiteraard wordt de aanval geopend vanuit partijkrant De Telegraaf.

Volgens Telegraaf-commentator Wouter de Winther heeft Yesilgöz gefaald. Volgens hem loopt ze ook teveel aan de leiband van de linkervleugel van de partij, terwijl leden en kiezers van de VVD rechtsaf willen. De Winther: “In de VVD wordt gefluisterd dat Yesilgöz zich veel te veel laat leiden door vrouwtjesmakers om haar heen, die zijn geërfd uit de boedel van Rutte. Gewezen wordt naar Sophie Hermans, die ondanks een teleurstellend fractieleiderschap tot verrassing van de achterban beloond werd met plek twee op de kandidatenlijst.”

De partij komt woensdag bijeen om ‘in gesprek te gaan met leden’. Daar zal Yesilgöz moeten voorkomen dat haar partij scheurt, zoals bijvoorbeeld het CDA overkwam.

Haar krediet is (bijna) op. “Hoe dan ook, het zullen niet de adviseurs zijn die worden afgerekend op de afslag die de VVD onder Yesilgöz neemt. Als de formatie mislukt en er nieuwe verkiezingen moeten komen, zal de VVD-kiezer het nog lang niet vergeten zijn, laat staan dat het haar vergeven zal worden.”

Bron(nen): De Telegraaf

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World