Slechts vier spelers van Feyenoord kunnen doorgroeien naar het niveau van Atlético Madrid

slechts vier spelers van feyenoord kunnen doorgroeien naar het niveau van atlético madrid

Mats Wieffer, Feyenoord, Team foto

Feyenoord staat dinsdag voor de tweede keer dit seizoen tegenover Atlético Madrid in de Champions League. Na de ongelukkige 3-2 nederlaag in het Wanda Metropolitano mogen de Rotterdammers nu op het eigen veld proberen de Spaanse topclub te verslaan. Dat zal echter een enorme klus worden, zo blijkt uit data van FootballTransfers.

De kansen van Feyenoord tegen Altético Madrid worden onder meer door Arman Avsaroglu hoog ingeschat. “Feyenoord gaat die wedstrijd winnen. Dat gevoel heb ik echt”, aldus de verslaggever van de NOS. “In De Kuip, alles of niets. Ze hebben helemaal niets aan een punt en zo gaan ze die wedstrijd ook in. Ik denk dat Feyenoord gewoon beter is. Als ze hun niveau halen, dat ze al hebben laten zien in de Champions League, dan zijn ze beter dan Atlético Madrid. Dan kunnen ze gewoon winnen. Ik denk dat ze dat ook gaan doen.”

De data van FootballTransfers schetsen echter een heel ander beeld. Volgens de Skill-index, die een inschatting maakt van de vaardigheden van een individuele speler, zou geen enkele speler van Feyenoord in de basis staan bij Atlético Madrid. Calvin Stengs komt het hoogste met een Skill van 71,2, maar zowel op de rechtsbuitenpositie (Ángel Correa, 74,8) als op het middenveld heeft Diego Simeone namelijk betere opties.

Er zijn echter wel een aantal spelers die het potentieel hebben om door te groeien naar het niveau van Atléti. Dat wordt aangegeven door de Potential van een speler. Deze index geeft aan welk verwachte Skill-niveau een speler kan halen als hij zich goed blijft ontwikkelen. De Feyenoorder met de hoogste Potential is momenteel Quilindschy Hartman met 81,3. Hij zou, mits hij zijn potentieel waarmaakt, uitstekend meekunnen met de ploeg van Simeone.

Lutsharel Geertruida en Santiago Giménez, die al meermaals in verband gebracht is met een overstap naar los Rojiblancos staan qua Potential op de tweede en derde plek. Geertruida heeft een Potential van 77,2 en zou daarmee zelfs na José María Giménez de beste speler achterin bij Atlético kunnen worden. Giménez heeft een Potential van 76,5; als hij volgroeid is, is Antoine Griezmann de enige Atlético-aanvaller die beter zou moeten zijn.

Quinten Timber staat op de vierde en vijfde plaats met Potentials van 75,2. Daarmee zou ook hij in theorie moeten kunnen doorgroeien tot de basis van Atlético Madrid. Hij zou daar echter niet op evenveel speeltijd kunnen rekenen als Hartman, Geertruida en Giménez. Het middenveld van Atlético is namelijk sterk in de breedte, met veel aan elkaar gewaagde spelers. Saúl Ñiguez en Nahuel Molina hebben Skills van 76,3 en 76,1, hoger dan de Potential van Timber. Marcos Llorente (74,4) en Thomas Lemar (73,7) zullen ook geduchte concurrenten blijken.

Lees ook:

‘Ajax-taks’ staat toptransfer Oranje-international niet in de weg
Dit is de ideale opstelling van Feyenoord tegen Atlético Madrid in de Champions League
Jan Smit na tien jaar weggestuurd door RvC bij FC Volendam
News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World