Opluchting bij Pixar na uiteindelijk onverwachte succes van 'Elemental'

opluchting bij pixar na uiteindelijk onverwachte succes van 'elemental'

Opluchting bij Pixar na uiteindelijk onverwachte succes van ‘Elemental’

Disney en Pixar raakten eerder dit jaar in paniek toen de nieuwe animatiefilm Elemental slechts $29 miljoen opbracht in het openingsweekend. Na eerdere flops als Lightyear en Strange World had Disney weer eens een hit nodig. Maar Elemental wist in de weken die volgden aardig wat geld op te brengen en kan best wel een hit genoemd worden.

Het openingsweekend van Elemental was het slechtste openingsweekend voor Pixar Studios ooit. De film werd dan ook meteen een boxoffice-mislukking genoemd. Maar verrassend genoeg vond de film in de volgende weken succes. Er kwam elke week aardig wat geld binnen en uiteindelijk wist de film $495 miljoen op te brengen wereldwijd.

Winst

Met een budget van meer dan $200 miljoen zal de animatiefilm niet veel winst gemaakt hebben, maar het is wel één van de weinige films van Disney in 2023 die geen verlies heeft gedraaid.

The Playlist sprak onlangs met regisseur Peter Sohn over het onverwachte succes van de film: “Ik was zeer bezorgd de eerste dagen, ik dacht ‘mensen vinden de film niks’. Na het openingsweekend hadden mensen commentaar die de film niet eens gezien hadden.”

Verbonden

“Maar na een paar weken zag ik berichten op Twitter langs komen van mensen die zich met de film verbonden voelden. Eerste- en tweede-generatie immigranten die de onderliggende boodschappen van de film snapten.”

“De film werd uiteindelijk succesvol door mond op mond-reclame. Mensen die de film goed vonden vertelden hun vrienden dat ze de film ook moesten gaan zien, en het groeide alleen maar verder. Ik ben blij dat we zoveel mensen hebben kunnen bereiken,” aldus Sohn.

Disney+

Elemental vertelt het verhaal van Ember en Wade, zij is gemaakt van vuur en hij van water, ze komen erachter dat ze misschien niet zo verschillend zijn als ze dachten. Je kan Elemental nu bekijken op Disney+.

News Related

OTHER NEWS

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: 'We pushen de grenzen en we pushen onszelf'

Red Bull gaat niet op lauweren rusten: ‘We pushen de grenzen en we pushen onszelf’ Red Bull Racing-teambaas Christian Horner geeft aan dat Red Bull nooit is gestopt met het ... Read more »

Tour de France komt 'iets te vroeg', maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde

Tour de France komt ‘iets te vroeg’, maar Uijtdebroeks trekt wel graag met top vijf-ambities naar grote ronde Cian Uijtdebroeks is naar eigen zeggen niet bezig met een vertrek bij ... Read more »

'Kannibaal' Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media

‘Kannibaal’ Verstappen na smetteloos seizoenseinde geprezen door buitenlandse media De buitenlandse media waren ook in de laatste race van het jaar getuigen van een zeer dominantie prestatie van ‘kannibaal’ Max ... Read more »

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: 'Als er niet snel iets verandert...'

Zorgelijke situatie Schalke maakt Stevens boos: ‘Als er niet snel iets verandert…’ Huub Stevens maakt zich grote zorgen om Schalke 04. De voormalig succestrainer van de Duitse club ziet dat ... Read more »

Zware sneeuwval in Duitsland zorgt voor grote problemen

Brandweer ter plaatse in Taunus, Hessen, in verband met hevige sneeuwval. Hoger gelegen streken in de Duitse deelstaat Hessen, in het midden van Duitsland, hebben gisteren te maken gehad met ... Read more »

Nathan van Hooydonck vindt het lastig om terug te zijn bij ploeg: ‘Dan zeggen ze: renners zijn terug beginnen te trainen, maar dat ben ik niet meer’

Photo: Tim Van Wichelen /Cor Vos © 2023 Het verhaal van Nathan van Hooydonck is bekend: de Belg van Jumbo-Visma kreeg een accuut hartprobleem terwijl hij met z’n zwangere vrouw ... Read more »

[Video] Justine Henin blikt terug: "Kim en Serena tilden mij naar een hoger niveau"

Justine Henin Justine Henin won Roland Garros maar liefst vier keer in haar rijkgevulde carrière. In een reportage van het grandslamtoernooi zelf, blikt de Belgische terug op haar meest memorabele ... Read more »
Top List in the World