Tesla-riita yltyy: Autot jätetään nyt jo ilman rekisterikilpiä – Tesla haastaa Ruotsin oikeuteen

tesla-riita yltyy: autot jätetään nyt jo ilman rekisterikilpiä – tesla haastaa ruotsin oikeuteen

Kilvet. Uudet Teslat eivät saa Ruotsissa tällä hetkellä rekisterikilpiään. Kuvassa Tesloja Kaliforniassa.

Teslan ja Ruotsin ammattiyhdistysliikkeen välinen riita on edennyt siihen pisteeseen, että sähköautojätti haastaa Ruotsin valtion oikeuteen, kertoo Dagens industri.

Sähköautoyhtiö Teslan ja ammattiyhdistysliikkeen välinen konflikti Ruotsissa ottaa uusia kierroksia. Dagens industri paljasti tänään, että Tesla on haastanut Ruotsin valtion asiassa oikeuteen.

Haaste koskee postiyhtiö Postnordin postinjakajien tukilakkoa, jonka vuoksi nämä eivät toimita maan liikenneviraston myöntämiä rekisterikilpiä Teslalle. Ilman rekisterikilpiä uusia Tesloja ei saada liikenteeseen.

”Rekisterikylttien takavarikko on diskriminoiva hyökkäys Teslaa kohtaan ilman mitään laillista perustetta”, yhtiö kirjoittaa haastehakemuksessaan Di:n mukaan. Myöhemmin Di kertoi Teslan haastavan myös Postnordin. Yhtiö vaatii, että oikeus määrää Postnordin luovuttamaan välittömästi sen hallussa olevat Teslalle tarkoitetut lähetykset sille.

Hakemuksessa vaaditaan Di:n mukaan Norrköpingin käräjäoikeutta myös takaamaan yhtiölle mahdollisuus käydä hakemassa rekisterikyltit kylttivalmistajalta sillä välin, kun asiaa käsitellään tuomioistuimessa.

Ruotsin teollisuusliitto IF Metall aloitti Teslan Ruotsin-yhtiön mekaanikkoja koskevan työtaistelun lokakuussa. Se haluaa mekaanikoille työehtosopimuksen. Tesla on kieltäytynyt allekirjoittamasta työehtosopimuksia kaikkialla maailmassa, ja neuvottelutilanne on siksi lehtitietojen mukaan täysin jumissa myös Ruotsissa.

Tukilakoissa on mukana kahdeksan keskusjärjestö LO:n jäsenliittoa. Yksi niistä on postinjakajia ja lähettejä edustava Seko, joka pysäytti viikko sitten kaikkien kirjeiden ja lähetysten toimittamisen Teslan Ruotsin-yhtiölle TM Swedenille.

Ruotsin liikennevirasto Transportstyrelse taas ei kilpailutetun ”raamisopimuksensa” vuoksi voi toimittaa kylttejä yhtiölle millään muulla tavalla kuin Postnordin kautta, kertoo Di.

Sosiaalisessa mediassa on esitelty erilaisia kikkoja, joilla kilvet saa tilattua suoraan kotiinsa, jos vanhat kilvet on esimerkiksi varastettu. Liikennevirasto on suhtautunut virityksiin lehdissä nihkeästi.

Tesla-pomo Elon Musk ei ole kommentoinut Ruotsin työkiistaa muuten lainkaan, mutta rekisterikylttisaartoon hän otti viime viikolla kantaa omistamassaan X-palvelussa eli entisessä Twitterissä.

”Tämä on sekopäistä”, Musk tviittasi.

Katso upotus täältä

Karu varoitus sodasta Venäjän ja Naton välillä – ”Kysymys kuuluu enää, milloin” Suomessa kasvaa ”entistä katkerampi sukupolvi” – He ovat ”elintason väliinputoajia” Vladimir Putinilla on käsissään katastrofi Venäjän sisällä – Ja nyt kohteena ovat naiset Suomalaisnuoret ajoivat sähköautolla 5 654 kilometriä: Näin paljon latauksiin upposi – Toimintahäiriöitä reissun aikana kaksi Rajakiista: Oppositio huolestui Orpon ministerien toiminnasta – ”Purra tuli paljastaneeksi, mistä koko rajakysymyksessä on PS:lle kyse”

News Related

OTHER NEWS

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta

Amerikan ykkösjuontaja kiidätettiin hätäleikkaukseen – The Late Show peruttu loppuviikolta Stephen Colbertilta eivät vitsit loppuneet, vaikka tilanne oli vakava. The Late Show with Stephen Colbertin juontaja Stephen Colbert on kiidätetty ... Read more »

Juuse Saros loistaa NHL:ssä – suomalaismaalivahti valittiin viikon tähdistöön

Juuse Saros on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on tällä kaudella valittu viikon tähdistökolmikkoon. LEHTIKUVA/AFP Nashville Predatorsin suomalaismaalivahti Juuse Saros valittiin viime viikon kolmostähdeksi jääkiekon NHL:ssä. Saros pelasi kolmessa ottelussa, joista jokainen ... Read more »

Olaf Scholzin hallituksen suunnitelmat menivät täysin uusiksi – 60 miljardin euron aukko

– Oikeuden päätöksellä syntynyt 60 miljardin euron budjettivaje aiheuttaa päänvaivaa Saksan hallitukselle. Se joutuu joko anomaan uutta poikkeuslupaa lisävelanotolle – tai säästämään rankalla kädellä tulevien vuosien lempiprojekteista. Jättääkö Saksa toistaiseksi ... Read more »

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon

WhatsApp Web saa kuvien ja videoiden kertakatselutoiminnon (Kuva: Unsplash) WhatsApp Web, eli Metan suositun viestisovelluksen työpöytäversio, on päivitetty mahdollistamaan käyttäjille kuvien ja videoiden lähettämisen kertakatselutoiminnolla. Toiminto oli jo käytössä vuodesta ... Read more »

Ilveksen Jani Nyman, 19, loistaa maalipörssin kärjessä – murtautui legendojen listalle

Ilveksessä lainalla kiekkoileva Jani Nyman pelaa upeaa kautta Liigassa. Vasta 19-vuotias hyökkääjä on ollut syyskaudella hurjassa vedossa, kun 23:ssä ottelussa on syntynyt peräti 13 maalia, jolla irtoaa tällä hetkellä maalipörssin ... Read more »

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä

Manchester United harkitsee yllätysnimeä hyökkäykseensä Manchester United on kiinnostunut hankkimaan RB Leipzigin hyökkääjän Timo Wernerin, kertoo Saksan Sky. Werner, 27, on Valioliigan seuraajille tuttu pelaaja Chelseasta, jota hän edusti vuosina ... Read more »

Bundesliigassa traaginen viikonloppu katsomoissa - yksi kannattaja hakattiin henkihieveriin ja yli 100 loukkaantui

Bundesliigassa traaginen viikonloppu katsomoissa – yksi kannattaja hakattiin henkihieveriin ja yli 100 loukkaantui Bundesliigan viikonlopun kierroksella nähtiin ikäviä tapahtumia, kun joukkueiden kannattajat ottivat yhteen. Yksi fani loukkaantui vakavasti. Borussia Dortmundin ... Read more »
Top List in the World