SVT-profil anmäler Carina Bergfeldt efter kritiserade intervjun

svt-profil anmäler carina bergfeldt efter kritiserade intervjun

Efter kritikstormen mot Carina Bergfeldt har programmet anmälts flera gånger till Granskningsnämnden

Efter förra veckans kritiserade intervju har Carina Bergfeldt fått utstå en kritikstorm. Programmet har anmälts till Granskningsnämnden och nu väljer även en bekant från SVT att också göra en anmälan.

SVT-programmet ”Carina Bergfeldt” har sedan förra veckans avsnitt anmälts hela 25 gånger till Granskningsnämnden. Anledningen är Carina Bergfeldts intervju med Micael Bindefeld där de talar om surrogatmödraskap, något som fått tittarna att kritisera programledaren.

SVT-profilen anmäler Carina Bergfeldt

Märta Bonnevier, som blivit känd från dejtingprogrammet ”Gift vid första ögonkastet” har nu valt att anmäla programmet till Granskningsnämnde.

Expressen skriver att Märtha Bonnevier i sin anmälan framhäver att hon tycker det är under all kritik att fnissa åt att designa en bebis och köpa en kvinnas kropp.

“Att sitta och fnissa om att designa en bebis med sitt eget DNA och därefter köpa en kvinnas kropp som inkubator är under all kritik. Dessutom i public service som generellt håller hög kvalitet. Att till varje pris få ett barn med sitt eget DNA är ingen mänsklig rättighet. Och det finns möjlighet att adoptera något av alla oönskade barn i världen i stället för att köpa någon annans livmoder för jobbet”, skriver hon.

Carina Bergfeldts svar på kritiken

Tidigare i veckan gick programledaren Carina Bergfeldt ut och bemötte kritikstormen som hon fått motta.

”Vi på redaktionen var medvetna om att surrogatmödraskap är ett känsligt ämne – vilket jag också säger – och Sveriges Kvinnoorganisationer är självklart i sin fulla rätt att ha åsikter om programmet”, skrev hon då till Expressen.

LÄS MER:

News Related

OTHER NEWS

Folkmordsanklagad klarar inte rättegång

Åklagarna Rashid Salim Rashid, till vänster, och Rupert Elderkin i FN-domstolen i Haag i september förra året. Arkivbild. Félicien Kabuga, av de huvudmisstänkta för folkmordet i Rwanda 1994, är inte ... Read more »

Oväntat litet industrilyft i Tyskland

Tysk industri ångar på, men inte så mycket som väntat. Arkivbild Industriproduktionen i Tyskland ökade med 0,3 procent i april jämfört med mars, enligt Tysklands näringsdepartement. Ökningen var mindre än ... Read more »

Stjärnan regisserar sin fru i Viaplayserie

Äkta paret Celie Sparre och Adam Pålsson arbetar med nya säsongen av tv-serien ‘Meningen med livet’. Arkivbild. Den andra säsongen av “Meningen med livet” blir rena familjeföretaget. Adam Pålsson regisserar ... Read more »

HSB: Avgifter i Stockholm släpar efter – måste höjas

HSB: Avgifter i Stockholm släpar efter – måste höjas Bostadsrättsföreningarnas utgifter har skenat: högre räntor, stigande energipriser och dyrare underhåll. Samtidigt har den genomsnittliga avgiften i Stockholm inte höjts i ... Read more »

IFK Norrköping har lämnat in protest - vill häva Sigurdssons avstängning

Arnor Sigurdsson är avstängd inför helgens match mot Djurgården. Nu har IFK Norrköping lämnat in en protest till Svenska fotbollsförbundet.  – Jag gillar inte att beslut göms bakom paragrafer, säger ... Read more »

500 miljoner mot skred och översvämningar

500 miljoner mot skred och översvämningar Kommuner kan ansöka om totalt en halv miljard kronor för att bygga skydd mot översvämningar och jordskred, skriver Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ... Read more »

UPPGIFTER: Jens Berthel Askou blir ny huvudtränare i IFK Göteborg

UPPGIFTER: Jens Berthel Askou blir ny huvudtränare i IFK Göteborg IFK Göteborg har stått utan huvudtränare hela säsongen. Nu uppger Tipsbladet att Jens Berthel Askou blir nu huvudtränare i Blåvitt.  ... Read more »

22 miljoner till forskning om våtmarker och omställning

22 miljoner till forskning om våtmarker och omställning Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Luleå tekniska universitet får totalt 22 miljoner kronor till klimatforskning, skriver Naturvårdsverket i ett pressmeddelande. – Det är forskningssatsningar ... Read more »

Erik Karlsson belönas nu efter otroliga rekordsäsongen – tilldelas ett av Sveriges finaste priser: ”Väldigt stolt”

Erik Karlsson stod för en historiskt bra säsong i NHL. Nu belönas han – med prestigefulla Victoriapriset. – Jag är väldigt stolt, säger han. Erik Karlsson är tillbaka på allvar. Under några ... Read more »

Börsen ser ut att öppna svagt uppåt

Det pekar svagt uppåt i terminshandeln efter helgdagsuppehållet i tisdags. Arkivbild. Det pekar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför onsdagens handel på Stockholmsbörsen. Det avspeglar utvecklingen på Wall ... Read more »

Skottlossning i Växjö – gripna män släppta

En skottlossning misstänks ha inträffat i Växjö natten mot onsdagen. Arkivbild. Tre män greps efter en skottlossning vid universitetsområdet i Växjö under nationaldagskvällen, men släpptes på fri fot under onsdagsmorgonen, ... Read more »

Därför har 39-åriga tvåbarnsmamman skägg – motbevisade läkarna efter mardrömmen: ”Känner mig stolt”

Gennevieve Vaillancourt trotsade läkarnas dom. Nu har hon barn – och skägg Hon skulle aldrig skulle bli gravid på grund av diagnosen. Nu har 39-åriga kvinnan två barn – och ... Read more »

Utredare föreslår stärkt graviditetspenning

Många kvinnor i Sverige arbetar under stora delen av graviditeten, men alla kan inte det på grund av nedsatt förmåga eller riskfylld arbetsplats. Arkivbild. En färsk utredning vill se ett ... Read more »

Kriget splittrar ryska artister

Jurij Sjevtjuk, rysk artist och poet, har fått böter och tvingats ställa in konserter. Arkivbild. Rysslands krig i Ukraina splittrar ryska artister. Punkaren Vladimir Kotlyarov, sångare i bandet Pornofilmy, valde ... Read more »

Tusentals flyr dammkollaps – omfattningen ännu oklar

Tusentals flyr dammkollaps – omfattningen ännu oklar Tiotusentals människor har evakuerats och ett stort antal samhällen har lagts under vatten efter kollapsen av kraftverksdammen Kachovka – men ännu är omfattningen ... Read more »

Hård kritik efter kungafamiljens firande på Skansen – tittarnas stora besvikelse: ”Dåligt”

Under tisdagen var det dags för Sveriges nationaldag, och i vanlig ordning blev det firande på Skansen. Där befann sig kungafamiljen, och Carl XVI Gustaf höll tal tagen till ära. ... Read more »

Körde in i polisstation – ville bli skjuten

Körde in i polisstation – ville bli skjuten En man körde i natt in en bil i dörrarna på Moras polisstation, skriver SVT Nyheter Dalarna. Ingen kom till skada eftersom ... Read more »

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp

Minister kräver stopp för VIP-biljett efter övergrepp Tysklands familjeminister Lisa Paus kräver bättre skydd för konsertbesökare efter att en våg av anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot Rammsteins frontman Till ... Read more »

Över 40 döda i jordskred i Haiti

En översvämmad gata i Port-au-Prince. Bild från i söndags. Minst 42 personer har omkommit och 11 saknas efter jordskred orsakade av skyfall i Haiti. Enligt FN har omkring 13 400 personer ... Read more »

Dyr urinsanering för hyresgäst

En kvinna dömdes till att betala renoveringen av en lägenhet efter det att hon vägrat betala saneringen av katturin. Arkivbild. Falu tingsrätt dömer en kvinna att betala sammanlagt 111 000 kronor ... Read more »

Bred men måttlig nedgång på New York-börsen

Apple backade på Wall Street efter att it-jätten presenterat nya produkter. Arkivbild. Ny statistik visade på måndagen att amerikanska bolag i bygg- och bostadsbranschen går bra. Deras omsättning ökade i ... Read more »

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt”

Hugo Larsson: ”Det är klart att det är speciellt” Ikväll var Hugo Larsson en av målskyttarna när Malmö FF besegrade Degerfors med 5–0. På fredag tar han studenten och därefter ... Read more »

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen

Kampsportsprofil döms – polis hittade vapen En kampsportsprofil har dömts till ett flerårigt fängelsestraff efter att polisen hittat bland annat ett skarpladdat vapen i mannens företagslokal. Det rapporterar Göteborgs-posten. Polisen ... Read more »

Zlatans stora hemlighet för sin egen familj – erkänner nu allt: ”Det var väldigt känslosamt”

En makalös fotbollskarriären har kommit till ända. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic det stora hemlighetsmakeriet. – Jag berättade inte ens för min familj, säger ”Ibra” på presskonferensen. På söndagskvällen hände det ... Read more »

Datorstrul gav oppositionen fel ledare

Den tidigare försvarsministern Hans Peter Doskozil blev inte ny partiledare i SPÖ trots allt. Arkivbild. Hans Peter Doskozil kunde i lördags fira att han hade valts till ny ledare för ... Read more »

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier

Göteborg påbörjar största spårvägsatsning på decennier På måndagen togs det första spadtaget i vad som är det största spårvägsprojektet i Göteborg på decennier, rapporterar SVT. Den nya sträckan som byggs ... Read more »

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era”

Analys: Dröjer innan vi vet om det är en ”ny era” Påminner närmast om skidglasögon men med en prislapp på närmare 40 000 kronor. Vision Pro är Apples första nya produkt ... Read more »

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på”

Zelenskyj hyllar soldater: ”Nyheten vi väntat på” Volodymyr Zelenskyj hyllar sina soldater efter de obekräftade uppgifterna om att Ukraina tagit tillbaka områden kring den krigshärjade staden Bachmut i öst. – ... Read more »

Malmö: Polisen rapporterar om farligt föremål

Google maps, Malmö “Misstänkt farligt föremål på Drottningtorget.”, skriver polisen på sin hemsida. Polisen i Skåne rapporterar detta: Polis är på plats och har spärrat en del av Drottningtorget där ... Read more »

Spionen Robert Hanssen hittad död i sin cell

FBI-agenter utanför Robert Hanssens hem i Vienna i den amerikanska delstaten Virginia efter att han gripits 2001. Arkivbild. Den före detta FBI-agenten och dömde spionen Robert Hanssen har hittats död ... Read more »
Kênh kiến thức kỹ năng, phát triển bản thân, hướng nghiệp, blog nhân sự