Hauntii

hauntii

Hauntii

Jeg har holdt et våkent øye med Moonloop Games' Hauntii helt siden jeg fikk sjansen til å teste indieeventyrspillet på Summer Game Fest i fjor. Det tok bare noen få minutter før den slående art direction-en og det jazzaktige lydsporet hadde fanget meg, men siden denne hands-on-perioden var kort, var jeg alltid bekymret for om de grunnleggende spillmekanikkene kunne underholde etter flere timers spilling. Og det ser ut til at den bekymringen var berettiget.

For jeg har tilbrakt de siste dagene innpakket i Hauntii's verden, og etter hvert som timene har rullet forbi, har det blitt tydelig klart for meg at det Super Mario Odyssey-lignende jaktsystemet for samleobjekter som spillet dreier seg om, vakler over tid. I tillegg begynner mangelen på en medrivende fortelling og noen frustrasjoner her og der ellers å overskygge de andre strålende elementene i dette indieprosjektet.

Ideen i Hauntii er at du inntar rollen som et spøkelse som i et forsøk på å stige opp til himmelen må utforske en mystisk verden og samle minner, alt for å kunne passere inn i det herlige og lyse riket der oppe. For å gjøre dette utforsker du forskjellige steder der du bruker evnen din til å hjemsøke og bebo gjenstander og skapninger for å fullføre miljømessige gåter og utfordringer for å skaffe deg samleobjekter som kommer i form av stjerner som brukes på bestemte punkter for å fullføre konstellasjoner på himmelen for å tjene permanente oppgraderinger og for å låse opp muligheten til å reise til nye soner. Som du kan se, er selve kjernepremisset i hjertet av Hauntii veldig Super Mario Odyssey, men det er stort sett der likhetene slutter, ettersom spillingen og kunststilen er veldig forskjellige i praksis.

hauntii

Hauntii

Hjemsøkelsessystemet er kanskje Hauntii s beste spillelement. Ved å hoppe inn i ulike deler av omgivelsene kan du bruke nye evner og bevegelser for å samhandle med verden og utforske den på en måte som er umulig med støvlene på bakken. Du kan gå inn i trær og riste på dem for å få løs godsaker som er fanget i grenene, hjemsøke fiender for å vende deres evner mot vennene deres, hoppe inn i insekter for å kravle opp i trær og nå nye høyder. Det er mange måter å hjemsøke og samhandle med verden på, og Hauntii er på sitt beste når det lar deg løse gåter på den måten du selv ønsker.

Problemet er at kjernehistorien som driver utforskningen din, sliter med å fange deg. Den mangler tyngde og viktighet, og måten den fortelles og uttrykkes på, mangler overbevisning. Det føles alltid som om historien er halvviktig, en som ikke krever mye av oppmerksomheten din, og jeg mistenker at mye av dette skyldes det faktum at det ikke er noen muntlig dialog, og den eneste skriftlige dialogen skyves fremover gjennom tekstbokser som dukker opp når du interagerer med andre spøkelser, for det meste valgfritt. Du må i bunn og grunn ha lyst til å følge historien og oppdage måter å fortsette å sette den sammen på, i stedet for at det er en kjerneegenskap ved Hauntii -opplevelsen.

Gåtene i verdenen er også litt hit or miss. Noen er utmerkede og veldig morsomme å løse, mens andre er repeterende og litt slitsomme, eller så er de lagt inn i spillet på en slik måte at du sannsynligvis vil gå glipp av dem flere ganger før du oppdager at de finnes, for eksempel når et samleobjekt befinner seg i toppen av et tre og er ute av syne. Dette er delvis et problem med måten Hauntii er visuelt lagt opp og animert på, for selv om det ofte monokromatiske fargeskjemaet er en visuell fryd, kan det i praksis være et mareritt å navigere i. Verden flyter sammen, og det kan være vanskelig å se dybden, finne ting bak andre ting, eller generelt navigere seg rundt på hvert sted, ettersom det ikke finnes noe regionskart å følge, og verdenskartet ikke er til særlig nytte for annet enn å spore samleobjektene dine.

hauntii

Hauntii

Perspektivet og vanskeligheten med å navigere i det påvirker også kampene, da det kan være vanskelig å være presis når dybden er utfordrende å oppfatte og håndtere. Det tar litt av brodden av handlingen når du føler at du kjemper mot kontrollene for å sikte og vinkle angrepene dine riktig, men heldigvis er kampene ganske enkle og ikke overveldende, ettersom Hauntii først og fremst skal være en mer avslappet opplevelse. Dette avslappede temaet betyr imidlertid at tempoet i spillet ofte er litt for tregt, og den stadig mer kjedelige utforskningen, gåteløsningen og de narrative problemene bidrar heller ikke til å hjelpe på dette.

Det eteriske jazz-soundtracket er en fryd å høre på og passer perfekt til spillverdenen, og det faktum at du kan skreddersy Hauntii med forskjellige hatter og klesplagg gir spillet litt personlighet. Likevel kan jeg ikke la være å føle at Hauntii mangler noe annet for å fylle noen av hullene og for å lirke blikket bort fra de mer motstridende områdene. Det er en sjarm i dette spillet, du kan føle det mens du spiller, men det kommer aldri helt ut i praksis, og selv om jeg ser briljans i noen områder av dette indieprosjektet, klarte det heller aldri helt å hekte meg underveis. Uansett, hvis du elsker videospillkunst og grafisk design, er det mye å sette pris på her, da det for det meste er en stunner.

OTHER NEWS

8 hrs ago

Sven-Göran Eriksson avslører rørende Beckham-gave

8 hrs ago

Supertalent Leny Yoro har bestemt seg for neste stopp

8 hrs ago

Ikonisk norsk lampe skal produseres i Polen

8 hrs ago

Åtte innstilte SAS-avganger

8 hrs ago

Color Line om akutt havnebytte: En stor oppgave

8 hrs ago

Donald Trump lover automatiske grønne kort for utenlandske kandidater

8 hrs ago

Houthiene hevder å ha skutt mot amerikansk hangarskip

8 hrs ago

Duket for en garantert suksessrik signering av Arsenal-spiller

9 hrs ago

Bildene vekket oppsikt: Dette svarer Uefa

9 hrs ago

Vipps har rettet problem

9 hrs ago

FN-sjef sier lovløshet i Gaza hindrer utdeling av nødhjelp

9 hrs ago

Barcelona blir stadig ivrigere for å selge Ilkay Gündogan jo bedre han gjør det i EM

9 hrs ago

Statskog: Laksefiskere får pengene tilbake

10 hrs ago

Sorry, Erna, for at me er så stygge med venninna di

10 hrs ago

The Telgraph: Arsenal lykkes ikke med å overtale svært etterspurt angrepsspiller om å bli

10 hrs ago

Historisk Patrik Schick-scoring holdt ikke for Tsjekkia – 1-1 mot Georgia i fotball-EM

10 hrs ago

The Athletic: Den nye Premier League-stjerna Michael Olise har valgt neste klubb

10 hrs ago

Formel 2: Hauger nummer ni i Barcelona

10 hrs ago

Capri rammet av vannmangel – turister nektes å gå i land

10 hrs ago

Tre menn varetektsfengslet etter politiaksjon på E6 i Levanger

11 hrs ago

De vil ta Texas ut av USA: – Vi gir aldri opp

11 hrs ago

Liverpool-treneren godkjenner 560 millioners-signering

11 hrs ago

Tvedten-magi og straffedrama for Vålerenga

11 hrs ago

Thorsnes senket Rosenborg og feiret «som en bestemor»

11 hrs ago

Farage får krass kritikk etter Putin-uttalelse

12 hrs ago

Cameron Monaghan visste ikke at han prøvespilte for et Star Wars-spill for Jedi-serien

12 hrs ago

Tvedten-magi og straffedrama for Vålerenga – slo Rosenborg 2-1 i toppkampen

12 hrs ago

Politiet starter etterforskning av MC-ulykken på Gran

12 hrs ago

Instagram fortsetter å anbefale voksent innhold til mindreårige brukere: WSJ-rapport

12 hrs ago

Tore Christiansen: – Jeg er sjokkert

12 hrs ago

Verdensmesteren snublet i OL-uttaket – vant likevel enkelt

13 hrs ago

Tormod Heier om russisk krenking i lufta: – Det kan være risikabelt

13 hrs ago

Klar testikkel-beskjed – etterlyser balletak

13 hrs ago

Har dårlig tid – og dårlig råd

13 hrs ago

Miyazaki har ikke noe imot at du bruker Elden Ring sin sømløse co-op-mod

13 hrs ago

Drama i Formel 1-paddocken – McLaren måtte evakuere etter kjøkkenbrann

14 hrs ago

Stoltenbergs atomvåpen-utspill utløser forvirring hos ekspertene

14 hrs ago

Magesyk Alexander Kristoff går glipp av sykkel-NM

14 hrs ago

Hotellkjeden Strawberry avslutter Freia-boikott

15 hrs ago

TV 2: Magesyk Alexander Kristoff går glipp av sykkel-NM