Portugali, Turkki ja Georgia jatkoon jalkapallon EM-kisojen F-lohkosta

portugali, turkki ja georgia jatkoon jalkapallon em-kisojen f-lohkosta

Georges Mikautadze viimeisteli Georgian voiton rangaistuspotkusta ottelun 57. minuutilla. LEHTIKUVA/AFP

Anniina Korpela

Jalkapallon miesten EM-kisoissa Portugali, Turkki ja Georgia ovat selvittäneet tiensä jatkopeleihin F-lohkosta. Keskiviikkoillan otteluissa Georgia vei yllättäen voiton Portugalista lukemin 2-0 ja Turkki päihitti Tshekin lukemin 2-1.

Portugali etenee jatkopeleihin lohkovoittajana kuudella pisteellään ja Turkki lohkokakkosena samoin pistelukemin. Neljä pistettä kerännyt Georgia selvitti tiensä jatkopeleihin lohkokolmosten vertailun kautta.

Khvicha Kvaratskhelia iski Georgian 1-0-johtoon jo toisella peliminuutilla Gelsenkirchenissä. Toisen puoliajan lopulla Georges Mikautadze viimeisteli Georgian voiton rangaistuspotkusta ottelun 57. minuutilla.

Portugali oli varmistanut lohkovoiton jo ennen keskiviikkoillan otteluita ja lepuutti useita avainpelaajiaan kuten Bernardo Silvaa, Bruno Fernandesia ja Joao Canceloa. Portugalin avauskokoonpanossa pelanneen tähtipelaajan Cristiano Ronaldon maalintekoyritykset eivät kantaneet hedelmää.

Turkin ja Tshekin välisessä ottelussa Hampurissa ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana. Toisen puoliajan alussa Hakan Calhanoglu vei Turkin 1-0-johtoon 51. peliminuutilla.

Tshekin Tomas Soucek tasoitti pelin 1-1-lukemiin 66. minuutilla, mutta Turkin Cenk Tosunin lisäajan neljännellä minuutilla tekemä maali ratkaisi pelin Turkin hyväksi.

Lohkon jumbosijalle päätyneen Tshekin kohtalona oli pudota jatkopeleistä.

OTHER NEWS

6 hrs ago

Miro Heiskanen niputtaa Dallasin kautta – tästä menestys jäi kiinni

6 hrs ago

EK14: Kalle Rovanperä painuu maisemaan, Hyundai-kuski kehui suomalaista

6 hrs ago

Italia laittoi pakan sekaisin kuudella muutoksella kokoonpanoon – pitkän rangaistuksen kärsinyt keskikenttäpelaaja nousee avaukseen

6 hrs ago

Lando Norris joutui myöntämään karun tosiasian

6 hrs ago

HS: Monen puiston nimi Helsingissä voi muuttua

6 hrs ago

Tuuli jarrutti Ilona Monosta – estejuoksun olympiaranking kävi yhä jännittävämmäksi

6 hrs ago

HS: RKP:n puheenjohtajan Adlercreutzin mukaan Suomeen tarvittaisiin perustuslakituomioistuin

7 hrs ago

Max Verstappen nousi omille lukemilleen - pystyykö kukaan estämään hollantilaisen paalupaikkaa?

7 hrs ago

Draamaa aika-ajoissa: McLaren-kuskin aika hylättiin ajojen jälkeen – kolmas lähtöruutu jäi saamatta

7 hrs ago

Suur-Hollola-ajon finalistit selvillä

7 hrs ago

Suomalainen rallilupaus on tekemässä jälleen kovan tempun

7 hrs ago

Grilliruoka voi pahimmillaan koitua lemmikin kohtaloksi - varothan näiden kesäherkkujen kanssa

7 hrs ago

Konsta Heleniuksen uusi pomo tiputti mehukkaan arvion ykkösvarauksensa valmiudesta pelata NHL:ssä

7 hrs ago

Turmion Kätilöt vaihtoi saksaan ja löi kättä Lord of the Lost -laulajan kanssa – kuuntele uusi single

7 hrs ago

Helsingin Pride keräsi jälleen noin 100 000 osallistujaa – kulkue sujui pääosin rauhallisesti

8 hrs ago

Michael Jackson jätti taakseen valtavat velat, ilmenee tuoreista oikeuteen jätetyistä asiakirjoista

8 hrs ago

Jalkapallon EM-kisojen neljännesvälierät jatkuvat sunnuntaina – syöksyykö Englanti tuhoon ja mihin pystyy piskuinen Georgia?

8 hrs ago

Verstappen piti McLarenit takanaan Itävallan F1-sprintissä – Bottaksella ja Sauberilla synkkää

8 hrs ago

Tulikuuma Moreno auttoi SJK:n kärkisijoille

8 hrs ago

Kollega paljastaa, millainen Chadwick Boseman oli viimeisen elokuvansa kuvauksissa: ”Koska hän oli niin sairas…”

9 hrs ago

Max Verstappen astui puolustamaan isäänsä - Red Bullilla kipinöi rajusti

9 hrs ago

NHL:n varaustilaisuuden kolmen kärjessä jättiyllätys – pelaajan reaktiosta nettihitti

9 hrs ago

Simo Lipsanen on nyt tiukan paikan edessä - olympiakisapaikka vaarassa

9 hrs ago

Ylen rahoitusta arvioivalla työryhmällä ei sovittuja kokouksia – kohta pitäisi olla valmista

9 hrs ago

Voimakkaat ukkoskuurot aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja lähituntien aikana Kainuussa ja Kuusamossa

9 hrs ago

Finnair on valittu Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi jo neljättätoista kertaa

9 hrs ago

Susijengistä kovaa uhoa olympiakarsintoihin

10 hrs ago

Silja Kosonen kertoi iloisia uutisia - hymy on nyt herkässä

10 hrs ago

Kalle Rovanperän oli pakko voittaa tämä erikoiskoe - sai tiukan vaatimuksen Suomesta (ek12)

10 hrs ago

Harry Harkimo jatkaa Liike Nytin puheenjohtajana

10 hrs ago

Olli Jokinen latasi Konsta Heleniuksesta huikean arvion MTV:lle

10 hrs ago

Steven Stamkosin tilanteesta jymypaljastus!

10 hrs ago

Viron reformipuolue valinnut Kristen Michalin pääministeriehdokkaaksi Kaja Kallaksen seuraajaksi

10 hrs ago

Sää viilenee viikonloppuna – itään on annettu myrskyvaroituksia

10 hrs ago

Mikkelsen taisteli pohja-ajan yhdennellätoista erikoiskokeella, Rovanperän johto on 0,1 sekuntia